Kasteljanos za istoriju, debakl Real Madrida

Real Madrid poražen večeras od Đirone 4:2 u 31. kolu La Lige, a sva četiri pogotka postigao Tati Kasteljanos

18776 pregleda 3 komentar(a)
Tati Kasteljanos proslavlja jedan od četiri gola, Foto: Reuters
Tati Kasteljanos proslavlja jedan od četiri gola, Foto: Reuters

Valentin Marijano Hose Kasteljanos Himenes ili skraćeno Tati Kasteljanos do večeras nije bio poznat široj evropskoj sportskoj javnosti.

Argentinski napadač je fudbaler Njujorka, od prošlog ljeta je na pozajmici u Đironi, a večeras je ispisao istoriju ne samo španskog, već evropskog fudbala - postigao je sva četiri pogotka u pobjedi (4:2) njegove ekipe nad Real Madridom u 31. kolu španske La Lige.

Kasteljanos je profesionalnu karijeru počeo u ekipi Universidad de Čile, a onda je 2017. otišao u urugvajski Montevideo Siti Torke. Nakon toga je 2018. prešao u Njujork, odakle je prošlog ljeta došao na pozajmicu u Đironu. Zanimljivo, Torke, Njujork i Đirona su filijale Mančester sitija, kluba sa kojim će Real Madrid igrati u polufinalu Lige šampiona.

Argentinac je postao prvi fudbaler u 21. vijeku koji je na jednom meču La lige protiv Reala postigao četiri gola. Prije deset godina je tadašnji fudbaler Borusije Dortmund Robert Levandovski u polufinalu Lige šampiona postigao četiri gola protiv Reala.

Protiv Madriđana je rjetkost postići i het-trik, a posljednja četiri fudbalera koji su protiv najvećeg svjetskog kluba tri puta zatresli mrežu na jednom meču u La Ligi su Ćabi Prijeto (2013), Lionel Mesi (2014), Luis Suares (2018) i Karlos Soler (2020).

Senzacionalnu noć Kasteljanos je najavio u 12. minutu, kada je neometan sa nekoliko metara postigao gol glavom.

Mrežu je drugi put zatresao u 24. minutu - Militao je bio loš u duelu, a onda je napadač domaćih Kurtoi kroz noge poslao loptu u mrežu.

Real je do odlaska na odmor smanjio preko Vinisijusa, a onda je u nastavku Kasteljanos kompletirao "poker" - treći gol je postigao u 46, a četvrti u 62. minutu. Kod sva četiri pogotka odbrana Reala je loše izgledala.

Konačan rezultat postavio je Lukas Vaskes u 85. minutu.

Bonus video: