Pavlovski pred odlučujuće mečeve: Sve je u našim rukama

Budućnost pet kola prije kraja ide u Nikšić sa tri boda viška i boljim međusobnim skorom od Sutjeske, vezista Marko Pavlovski poručuje: Timski duh, karakter ekipe i zajedništvo su nas doveli do ovakve situacije

4419 pregleda 9 komentar(a)
Marko Pavlovski (u sredini) slavi pobjedu protiv Rudara sa saigračima, Foto: FSCG
Marko Pavlovski (u sredini) slavi pobjedu protiv Rudara sa saigračima, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti vratili su se pobjedama, nakon tri “sušna” kola u kojima su osvojili samo dva boda i primili čak devet golova, a nedjeljni trijumf nad Rudarom donio im je kakav-takav mir pred subotnji derbi sezone u Nikšiću i foto-finiš u trci za titulu.

Pet kola prije kraja izabranici Miodraga Džudovića imaju tri boda više od Sutjeske i sami se pitaju kada je u pitanju pohod na titulu. Zbog boljeg međusobnog skora sačuvali bi prednost sve i da izgube od jedinog konkurenta, ali to je najgori scenario o kojem Podgoričani ne razmišljaju.

Uostalom, kraj Bistrice su slavili pet puta na posljednjih sedam mečeva, izgubili samo jednom, i to prije dvije godine...

”Timski duh, karakter ekipe i zajedništvo nas je dovelo do situacije u kojoj se nalazimo. To je naša najveća snaga. Naravno, derbi je uvijek priča sama za sebe, a mi u tu priču ulazimo maksimalno motivisani i ne razmišljamo o drugim stvarima. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i to je jedino važno za nas”, rekao je vezista Budućnosti Marko Pavlovski koji je zimus pojačao podgorički klub, a u nedjelju protiv Rudara dao i prvi gol (2:1).

”Uvijek je lijepo kada postignete gol, ali sve je podređeno timu, cjelokupnom kolektivu i našem zajedničkom cilju. Najbitnije je da smo upisali tri veoma važna boda”, poručio je plavi broj 88 u izjavi za klupski sajt.

Budućnost je rano povela 2:0, pa opet primila gol, i to do poluvremena, malo se povijala u nastavku, ali opet bez većih problema sačuvala 2:1.

”Pobjeda je važna zbog samopouzdanja pred derbi, kao i zbog činjenice što smo se vratili na pravi put nakon tri utakmice bez trijumfa. Utakmica nije bila laka, posebno jer smo par dana prije toga remizirali na teškom terenu u Pljevljima, ali je ekipa pokazala karakter i to je ono što odvaja velike ekipe od prosječnih. Najbitnije je da je sve u našim rukama pred finiš sezone”.

”Imamo sjajan stručni štab koji nam iz dana u dan ukazuje šta možemo da poboljšamo, kako sa prethodne utakmice, tako i sa treninga. Međutim, najbitnije je da budemo koncentrisani non-stop i da svi razmišljamo kao jedan”, govori Pavlovski, koji izuzetno poštuje Sutjesku.

”Kada si igrač Budućnosti, očekivanja su uvijek najveća i od toga ne smiješ i ne možeš da pobjegneš. Spremni smo za veliki derbi, pokazali smo da možemo da se nosimo sa bilo kojom vrstom pritiska. Naravno, maksimalno respektujemo Sutjesku, a pripremamo se na naš način maksimalno fokusirani”.

Bonus video: