Siti preuzeo kontrolu, ima li Arsenal snage da se vrati u trku?

"Velika je stvar što se sa ovakvim Sitijem uopšte borimo za titulu", rekao je menadžer "tobdžija" Mikel Arteta

6093 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tabela govori da je Arsenal i dalje lider Premijer lige, ali u stvarnosti Mančester siti je taj koji se pita nakon ubjedljive pobjede u derbiju.

"Građani" su sinoć na "Etihadu" pokazali kako stoje stvari u engleskoj eliti, slavili su 4:1, pa sada uz dvije utakmice manje imaju samo dva boda minusa u odnosu na prvoplasiranog.

Siti će do kraja odigrati sedam utakmica, Arsenal pet, a londonski tim je taj koji ima i teži raspored...

"Ne smijemo da izgubimo fokus, jer je sada sve u našim rukama", rekao je Pep Gvardiola.

Siti je posljednji put izgubio 5. februara kada je bolji bio Totenhem. Od tada je u ligi vezao sedam pobjeda (ima i remi sa Notingem forestom), dok je Arsenal u Mančesteru nastavio niz od četiri utakmice bez trijumfa.

Poražen je nakon što je tri puta zaredom remizirao (sa Liverpulom i Vest Hemom nakon što je vodio 2:0, pa Sautemptonom kada je gubio 2:0 i 3:1)

"Naredne tri utakmice će diktirati šta kasnije treba da radimo. Realnost je da smo i dalje iza Arsenala i neće biti lako da pobijedimo u mečevima koji dolaze. Ali, moramo da mislimo samo na narednog protivnika, jer kada je sve u našim rukama - onda to moramo da iskoristimo", istakao je Gvardiola.

Arsenal je do prije dvadesetak dana igrao kao u transu, pobjeđivao i male i velike utakmice, ali kao da je pritisak finiša sezone učinio svoje.

A kada se igra pod pritiskom, Siti je ipak Siti - tim koji je navikao da pobjeđuje kada je satjeran uz zid.

"Definitivno je u derbiju slavio bolji tim. Mi nismo uradili one osnovne stvari, gotovo da u 90 minuta nismo dobili nijedan pravi duel. Ali, sastali smo se sa najboljom ekipom, koja nema konkurenta kada igra najbolje što može. I zaista je velika stvar što se sa ovakvim Sitijem uopšte i borimo za titulu", rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

U dva međusobna duela ove sezone u Premijer ligi dileme nije bilo - Siti je osvojio šest bodova, dao je sedam golova i primio dva (3:1, 4:1). Bio je bolji i u FA kupu - 1:0.

"Nema šanse da se sada predamo i bacimo sve fantastično što smo uradili prethodnih devet ili 10 mjeseci", dodao je Arteta.

Erling Haland je sinoć jednom bio strijelac, dva puta je asistirao Kevinu de Brujneu, pa je ove sezone učestvovao u 57 pogodaka Sitija u svim takmičenjima.

Od toga je postigao 49...

KO S KIM DO KRAJA

Arsenal: Arsenal - Čelsi, Njukasl - Arsenal, Arsenal - Brajton, Notingem forest - Arsenal, Arsenal - Vulverhempton;

Mančester siti: Fulam - Mančester siti, Mančester siti - Vest Hem, Mančester siti - Lids, Everton - Mančester siti, Mančester siti - Čelsi, Brajton - Mančester siti, Brentford - Mančester siti.

Bonus video: