Derbi za titulu pred praznim tribinama - nije kazna, već odluka Komisije za bezbjednost!

Iako je teško na jednoj tribini smjestiti i najvatrenije pristalice oba kluba, ali i ostale navijače, odluka da se jedini meč koji bi mogao da privuče koliko-toliko publike odigra bez nje na najbolji način ilustruje sumornu sliku crnogorske klupske scene

7243 pregleda 28 reakcija 27 komentar(a)
Sa jednog od ranijih mečeva Sutjeska - Budućnost, Foto: FSCG
Sa jednog od ranijih mečeva Sutjeska - Budućnost, Foto: FSCG

Derbi meč 31. kola Meridianbet 1. CFL, subotnji sudar Sutjeske i Budućnosti, duel koji bi mogao da odluči titulu, jedna od rijetkih utakmica na domaćoj sceni koju bi malo više navijača odgledalo uživo - igraće se pred praznim tribinama!

Ne, nije u pitanju nikakva kazna - već odluka Komisije za bezbjednost i sigurnost Fudbalskog saveza Crne Gore, kako je navela Sutjeska na svojoj zvaničnoj stranici.

FK Sutjeska
foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić

Istina da je kraj Bistrice trenutno u funkciji samo jedna, istočna tribina, da na njoj treba smjestiti najvatrenije pristalice oba kluba, a između njih i sve ostale, "obične" navijače, da je nerijetko bilo i incideneta - da zaista nije lako u takvim uslovima osigurati da sve prođe bez problema - ali odluka da se jedini meč koji bi mogao da privuče koliko-toliko publike igra bez nje, zapravo i odslikava sumornu sliku crnogorske klupske scene.

Slično je bilo nedavno na meču Dečić - Budućnost, na Starom aerodromu, gdje policija takođe nije mogla na neadekvatnom objektu da obezbijedi adekvatne sigurnosne uslove.

Budućnost uoči derbija, a pet kola prije kraja, ima tri boda više od Sutjeske, uz prednost međusobnog skora koji će presuditi ako dva tima budu bodovno izjednačena na kraju sezone.

Bonus video: