Eraković pred derbi: Konrad je naš adut

Fudbaler Sutjeske Novica Eraković očekuje da njegova ekipa konačno trijumfuje protiv Budućnosti ove sezone i trku za titulu učini još neizvjesnijom. Derbi u Nikšiću je u subotu od 20 časova

4833 pregleda 2 komentar(a)
Novica Eraković (plavi dres) u duelu sa Andrejem Bajovićem iz Dečića, Foto: FSCG
Novica Eraković (plavi dres) u duelu sa Andrejem Bajovićem iz Dečića, Foto: FSCG

Početkom aprila fudbaleri Sutjeske bili su u teškoj situaciji - aktuelni šampion je nakon poraza u Nikšiću od Jedinstva (4:3), imao pet bodova manje i meč više od Budućnosti i činilo se da se polako oprašta od titule.

Tri sedmice kasnije situacija se promijenila - Budućnost nije pobijedila na tri meča zaredom, Sutjeska je vezala pobjede nad Mornarom (4:1) i Iskrom (2:0), pa šest kola prije kraja ima samo tri boda manje od Podgoričana, protiv kojih će u subotu (20 h) odigrati derbi 32. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, ali i derbi čitavog šampionata.

Ekipa Nenada Brnovića ima slabiji međusobni skor od najvećeg rivala, a tako će ostati kako god se završi sjutrašni duel - poražena je dva puta, a jednom je bilo neriješeno. Jasno je, ipak, da Nikšićani moraju da pobijede na domaćem terenu ako žele da ostanu u trci za pehar i u preostala četiri kola bodovno preteknu velikog rivala.

- U drugom dijelu sezone smo dobro krenuli, a onda smo imali krizu od četiri meča bez pobjede. U pravo vrijeme smo se vratili na pobjednički put, a u subotu u derbiju imamo priliku da potvrdimo našu dobru igru i da trku za titulu do kraja učinimo neizvjesnom - kazao je za “Vijesti” fudbaler Sutjeske Novica Eraković.

4 utakmice odigrao je 23-godišnji Novica Eraković za seniorsku reprezentaciju Crne Gore. Sve četiri su bile prijateljske - debitovao je u Jermeniji marta prošle godine, istog mjeseca bio je asistent Osmajiću u pobjedonosnom golu protiv Grčke, a nastupio je i u novembru protiv Slovenije i Slovačke

Odbrana Sutjeske je u drugom dijelu imala dosta propusta, ali je sve nadoknadio napad koji je najbolji u ligi (61 gol na 31 meču). Sutjeska je najefikasniji tim, Tajron Konrad najbolji strijelac u Meridianbet 1. CFL (21 gol), prate ga Žarko Korać (12) i Vuk Striković (9) koji je samo u drugom dijelu sezone dao sedam golova.

- Možda smo imali nekih padova, ali je dobro što napad igra odlično. Imamo Konrada koji je najbolji strijelac, nadam se da će i u subotu pokazati da je broj jedan kada je riječ o golgeterima u našoj ligi.

I Sutjeska i Budućnost su imali dosta kikseva tokom sezone, bodove su ispuštali na nekim mečevima gdje ranije to nije bio slučaj.

- I oni i mi smo propustili dosta prilika da se odvojimo i napravimo prednost na vrhu tabele. Ovaj derbi će dosta toga pokazati. Očekivanja su pozitivna, euforija je velika. Derbi je posebna utakmica i ne treba poseban motiv. Pokušaćemo da pobijedimo u subotu. Nakon toga ostaju još četiri meča - idemo na pobjedu na svakoj utakmici i čekamo kiks Budućnosti - dodaje Eraković.

Nakon derbija, Sutjesku već u srijedu očekuje revanš utakmica polufinala Kupa, u gostima protiv Dečića. Nikšićani su u prvom meču slavili 3:1, a i dalje imaju priliku da osvoje duplu krunu, prvu u istoriji.

- Idemo u Tuzi sa dva gola prednosti, što je odličan rezultat. Dečić je dobra ekipa, a mi ne smijemo u revanš ući kao da smo već obezbijedili finale. U Nikšiću je završreno prvo poluvrijeme. Sutjeska prvi put u istoriji može da osvoji duplu krunu - svi želimo i nadamo se tome. Ne samo igrači - euforija je u gradu i navijači se nadaju da možemo doći do duple krune - zaključio je crnogorski reprezentativac.

Bonus video: