Da li će nedjelja biti dan koji Napulj čeka 33 godine

Serija A odlučila: Napoli i Lacio mečeve 32. kola igraju u isti dan - ako momci Lućana Spaletija savladaju Salernitanu, a tim iz Rima ne upiše tri boda protiv Intera tim sa "Maradone" i zvanično će postati šampion Italije

3206 pregleda 1 komentar(a)
Sve je spremno za feštu u Napulju, Foto: Reuters
Sve je spremno za feštu u Napulju, Foto: Reuters

Dva Skudeta prošarana magijom Dijega Maradone i osvojena krajem osamdesetih godina prošlog vijeka odavno su mit u Napulju, a nova stranica istorije ispod Vezuva biće okrenuta ovog proljeća.

Napoli je na korak od od treće šampionske krune u Italiji koju sanja duge 33 godine, a dan koji se toliko čekao mogla bi da bude nedjelja, 30. april.

To je jasno nakon što je Serija A odlučila da prihvati molbu gradskih vlasti Napulja da se utakmica Napoli - Salernitana umjesto sjutra odigra dan kasnije.

Do pomjeranja je došlo upravo zbog toga što bi ovo kolo moglo i matematički da donese Skudeto na jug Italije, pa će tako i Napoli i njegov najbliži konkurent na tabeli Lacio igrati istog dana.

Ako u nedjelju od 12.30h Lacio ne uspije da upiše tri boda protiv Intera na "Meaci", a Napoli u kultnom terminu od 15 sati savlada Salernitanu na "Maradoni", krenuće neviđena žurka na Tirenskom moru - Hviča Kvaratskelija, Viktor Osimen i drugovi postaće novi šamponi Italije.

Bonus video: