Brnović: Odluka da se igra bez publike ne donosi boljitak fudbalu; Konrad: Na pobjedu za navijače

Sutjeska napada lidera, igra protiv tradicije, ima imperativ trijumfa, a sve bez navijača - komplikovan, ali ne i nemoguć zadatak za tim Nenada Brnovića

8979 pregleda 8 komentar(a)
Tajrond Konrad, najveći napadački adut Sutjeske, Foto: FSCG
Tajrond Konrad, najveći napadački adut Sutjeske, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske (od danas - Sutjeske Meridianbet) imaju vjerovatno i posljednju šansu da se vrate u trku za titulu, a raspored kaže da se igra najveći derbi - pobjeda protiv Budućnosti vraća tim Nenada Brnovića u igru, remi samo zadržava kakvu takvu, ne preveliku nadu, poraz vjerovatno znači kraj šampionskih ambicija.

Pet kola prije kraja Nikšićani imaju tri boda manje od najvećeg rivala, ali i slabiji međusobni skor - to znači da za titulu nije dovoljna samo pobjeda, ali je ona neophodna, imperativna.

Budućnost i Sutjeska igraju sjutra kraj Bistrice u 20 sati četvrti put ove sezone. Igraće se pred praznim tribinama, što je još jedan hendikep za domaćina, koji je - i pred navijačima - samo jednom pobijedio Budućnost kod kuće na posljednjih devet utakmica, računajući i dva duela u Kupu.

Sutjeska, dakle, napada lidera, igra protiv tradicije, ima imperativ trijumfa, a sve bez navijača - komplikovan, ali ne i nemoguć zadatak za Brnovićev tim.

"Svjesni smo važnostt susreta, ali i kvaliteta protivnika. Igramo na domaćem terenu i žao mi je što nećemo imati podršku navijača koji nam puno znače. Jednostavno, odluka da se jedna od najbitnijih utakmica u sezoni igra bez publike teško može da donese neki boljitak crnogorskom fudbalu", kazao je Nenad Brnović u najavi susreta.

Sutjeska je u seriji - tri pobjede, računajući i jednu u Kupu.

"Prevazišli smo krizu, vezali nekoliko dobrih partija, povratili stabilnost, samopouzdanje. Očekujem borben meč, potpuno otvoren sa naše strane i vjerujemo u pobjedu".

Holanđanin Tajron Konrad najveći je napadački adut Sutjeske - niko ne može da stigne vještog napadača (20 golova) nas vrhu liste strijelaca, može li njegov tim da stigne Budućnost na vrhu tabele?

"Ovo je derbi, oba tima žele tri boda, borimo se za titulu i znamo šta treba da radimo. Pripremali smo se dobro i bićemo spremni", kazao je Konrad.

Sve će biti teže pred sablasno praznim tribinama...

"Igraćemo za navaijače, pokušaćemo da pobijedimo za njih, oni su nam mnogo važni i daćemo sve od sebe", zaključio je Konrad.

Bonus video: