Budućnost vidi titulu nakon velikog povratka u derbiju kraj Bistrice - 0:2 do 2:2

Sutjeska - Budućnost 2:2, Jedinstvo Franca - Mornar 3:1, Dečić - Rudar 0:0, Arsenal - Iskra 2:3 i Petrovac - Jezero 1:0 u mečevima 32. kola Meridianbet 1. CFL.

58358 pregleda 121 reakcija 55 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 29.04.2023. 22:36h

Budućnost se i izgubljene situacije vratila u igru protiv Sutjeske i osvojila možda i presudan bod u trci za titulu.

Nikšićani su pred praznim tribinama stadiona kraj Bistrice vodili 2:0 na poluvremenu golovima naboljeg strijelca lige Tajrona Konrada, Podgoričani su odgovorili u nastavku i pogodima Marka Simića i rezerviste Balše Sekulića stigli do kapitalnih 2:2.

Četiri kola prije kraja Budućnost je zadržala tri boda prednosti u odnosu na Sutjesku, a ima i prednost u međusobnom skoru.

To znači da ekipa Miodraga Džudovića treba dva puta da kiksa u domaćim mečevima sa Arsenalom i Jezerom i gostujućim sa Jedinstvom i Mornarom, a da tim Nenada Brnovića dobije sva četiri preostala duela - protiv Dečića i Arsenala u gostima, Rudara i Petrovca kod kuće, da bi došlo do preokreta u foto-finišu.

Nakon 2:2 u najvećem derbiju, Budućnost je vrlo blizu šeste "zvjezdice" u samostalnoj Crnoj Gori.

SUTJESKA DOMINIRALA, A ONDA SE POVRIJEDIO KONRAD...

Kraj Bistrice je, baš kao i u prvom proljećnom dijelu pod Goricom, odigran sadržajan derbi iznad domaćih standarda - četiri gola, i mnogo šansi, u duelu koji direktno odlučuje za titulu. Teško da bi navijači mogli da traže više, da ih je kojim slučajem bilo na stadionu...

Sutjeska je bila puno bolja u prvom poluvremenu, kada je zasluženo vodila 2:0 plesavši po notama najboljeg strijelca lige, Tajrona Konrada.

Holandski napadač je u 11. minutu odlično reagovao na prvoj stativi nakon prodora i ubacivanja Vuka Strikovića, da bi u 37. pobjegao odbrani gostiju na asistenciju Novice Erakovića i plasirao loptu u mrežu za 2:0.

Između dva gola, bilo je puno uzbuđenja - Konrad je imao još dvije šanse, oba puta mu je odbranio golman Podgoričana Pavličić, ogromnu priliku propustio je i Eraković.

Budućnost slaba u prvom dijelu, ali ne i bezopasna - stativu je iz slobodnog udarca pogodio 16-godišnji Vasilije Adžić.

U nastavku, promijenile su se stvari na terenu, Sutjeska povučena, Budućnost ofanzivnija, kako je i diktirao rezultat, a "okidač" za preokret bio je gol glavom Marka Simića nakon kornera u 68. minutu.

Samo minut kasnije izašao je Konrad zbog povrede, domaći su ostali bez najvažnijeg aduta u napadu.

Budućnost je napravila pritisak, dva puta je opasno zaprijetio Petar Grbić, koji je osam minuta prije kraja dodao loptu Balši Sekuliću, a ovaj efektno plasirao loptu u gol sa ivice šesnaesterca za 2:2.

Nije bio kraj, Sutjeska je smogla snage da reaguje, ali ne i da postigne treći gol - veliku šansu propustio je Novica Eraković.

VARNICE I VELIKA GUŽVA NA KRAJU

Nije bio "kraj" ni nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, velike gužva gužva na terenu, a potom i na putu ka svlačionici.

Morali su da intervenišu i organi reda, bilo je guranja, čupanja, zalijetanja u gužvi u kojoj su učestvovali svi fudbaleri i članovi stručnih štabova dva tima, mnogi doduše kako bi smirili strasti.

Teško je bilo vidjeti na TV ekranu da li je sijevnuo koji udarac...

TRI TIMA PORAVNATA NA TREĆEM MJESTU

Tri tima su bodovno izjednečena na trećem mjestu - Dečić, Arsenal i Jedinstvo, nakon mečeva 32. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Tuzani su propustili dobru šansu da naprave veliki korak ka trećoj poziciji, jer su u Pljevljima, protiv Rudara, preko sat igrali sa igračem više zbog isključenja Nemanje Kartala, koji je u 32. minutu morao u svlačionicu jer je napravio faul nad Cmiljanićem kao posljednji igrač odbrane.

Rudar - Dečić
foto: FSCG

Uprkos brojčanoj prednosti, u meču nestvarno sporog tempa, gosti su stvorili premalo šansu da mi žalili za pobjedom.

Veliku priliku da povede imao je čak i Rudar, nakon kontranapara, kada je Tumbas u 54. minutu izašao sam na golmana Markovića, koji je odbranio njegov šut.

Najveću priliku za Dečić imao je Oliver Šarkić, pet minuta kasnije - sa pet metera je promašio gol, a polušanse za goste do kraja su imali Cmiljanić i rezervista Pešukić.

Premalo od tima koji želi u Evropu, a cijeli sat ima igrača više...

"PROJEKTILI" IDRIZOVIĆA, JEDINSTVO LETI

Mornar je u Bijelom Polju poveo već u 4. minutu preko Balše Vukotića, a onda u finišu prvog poluvremena ostao sa igračem manje.

Nakon velike gužve na sredini terena sudija Predrag Radovanović podijelio je četiri kartona - tri žuta igračima Jedinstva France, jedan crveni vezisti Mornara Matiji Božanoviću.

Za razliku od Dečića, koji je bio nemoćan u Pljevljima, Bjelopoljci su igrača više iskoristili da daju tri gola protiv tima koji se bori za opstanak.

Već u 3. minutu nastavka, Žarko Korać je asistirao Luki Đorđeviću, koji je ubacio loptu u mrežu.

Pobjedu tima Vuka Bogavca donio je rezervista Mirza Idrizović, sa dva fenomenalna gola u drugom poluvremenu.

Prvi u 68, drugi u 90. minutu - prvi lijevom, drugi desnom nogom, oba iz daljine, oba pod prečku, za nastavak evropskih snova bjelopoljskog tima.

Jedinstvo Franca, Fudbaleri Jedinstva
foto: FSCG

Mornar je doživio treći uzastopni poraz i nalazi se na ivici zone baraža za opstanak.

ISKRA VJERUJE NAKON PREOKRETA PROTIV ARSENALA

Iskra još vjeruje u opstanak, nakon prvog trijumfa nakon tačno 10 kola - Danilovgrađani su došli do tri boda protiv Arsenala, koji je bio domaćin na Kampu FSCG na Starom aerodromu.

Tivćani su poveli 2:0, golovima Anđela Rudovića i 4. i Ćetka Manojlovića u 17. minutu iz penala, a onda neobjašnjivo stali.

Iskra - Arsenal
foto: FSCG

Iskra je preko Ognjena Obradovića (penal) i Danila Rađena glavom nakon prekida poravnala već do poluvremena, a do trijumfa došla pogotkom Vladimira Boljevića iz slobodnog udarca 14 minuta prije kraja.

Iskra na posljednjem mjestu ima tri boda manje od pretposljednjeg Rudara.

BABIĆ "PROBIO" JEZERO, PETROVAC KONAČNO SLAVIO

Trijumfom protiv Jezera (1:0), Petovac je ostao u kakvoj-takvoj trci za 3. mjesto, za kojem kasni četiri boda.

Bio je to prvi trijumf Petrovčana nakon šest sušnih kola, a umalo je nedostajalo da se serija nastavi, iako su domaći od finiša prvog dijela imali igrača više, kada je vezista Jezera Radoš Dedić dobio drugi žuti karton.

Do pobjede, Petrovčani su stigli četiri minuta prije kraja, sjajnim udarcem glavom Slobodana Babića.

Slobodan Babić, Fudbaleri Petrovca
foto: FSCG

Rezultati 32. kola

SUTJESKA MERIDIANTBET - BUDUĆNOST 2:2

Tajron Konrad 11, 37. - Marko Simić 68, Balša Sekulić 82.

RUDAR - DEČIĆ 0:0

(Nemanja Kartal iz Rudara dobio je crveni karton u 32. minutu)

JEDINSTVO FRANCA - MORNAR 3:1

Luka Đorđević 48, Mirza Idrizović 68, 90. - Balša Vukotić 4.

(Matija Božanović iz Mornara je dobio crveni karton u 37. minutu)

ARSENAL - ISKRA 2:3

Anđelo Rudović 4, Ćetko Manojlović (penal) 17. - Ognjen Obradović (penal) 30, Danilo Rađen 43, Vladimir Boljević 76.

PETROVAC - JEZERO 1:0

Slobodan Babić 86.

(Radoš Dedić iz Jezera dobio je drugi žuti karton u 43. minutu)

Bonus video: