Džudović nakon derbija: Ništa nije gotovo, počinje još veća borba

Budućnost sinoć remizirala sa Sutjeskom (2:2) u Nikšiću i zadržala tri boda prednosti

4615 pregleda 2 komentar(a)
Džudović na utakmici u Nikšiću, Foto: FSCG
Džudović na utakmici u Nikšiću, Foto: FSCG

Do kraja sezone Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige ostala su još četiri kola, a Budućnost se nalazi na pragu nove titule.

Podgoričani su sinoć u derbiju 32. kola remizirali u Nikšiću sa Sutjeskom (2:2) i zadržali tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala. Ekipa Miodraga Džudovića ima i bolji međusobni skor od Nikšićana (dvije pobjede i dva remija).

Budućnost je sinoć na poluvremenu gubila 2:0 (oba gola postigao Tajron Konrad), u nastavku smanjila preko Marka Simića, a izjednačila kada je gol postigao Balša Sekulić.

“Prvo poluvrijeme Sutjeska je bila bolja, izdominirala je, totalno nas je nadigrala. Mislim da smo poslije primljenog gola pretrpjeli stres i nijesmo mogli da dođemo do naše igre, čak i fizički smo izgledali dosta lošije nego protivnik – vidjećemo zbog čega je to tako”, rekao je za klupski sajt Džudović.

Sutjeska je na poluvremenu mogla da ima i ubjedljiviju prednost.

“Za tih 35 minuta igre dužan sam izvinjenje gledaocima, jer takva Budućnost ne može da funkcioniše. To nije to. Tražićemo prvo probleme u sebi, svako od nas”.

Budućnost je dominirala u drugom poluvremenu.

“Totalna dominacija, ekipa je pokazala da hoće da promijeni stanje na terenu i da želi rezultat. Uspjeli su da uštede ono što imamo i na kraju da smo bili malo prisebniji mogli smo i da pobijedimo, ali i protivnik je imao svoje šanse. Mislim da je rezultat realan.. Žao mi je što nije bilo publike, jer se ovako šalje loša slika. Treba da igramo za publiku, publika je ta koja motiviše fudbalere”, rekao je Džudović, koji se dotakao i incidenta na kraju utakmice.

“Nekad nijesu uspjele da se suzbiju emocije, govorim o nemilim scenama na kraju i ispred svlačionice. Dosta primitivizma. Ali, na kraju sve u nekim granicama normale i fer-pleja”, smiruje tenzije Džudović.

Trener Budućnost poručuje da prvenstvo nije gotovo.

“Apsolutno prvenstvo nije gotovo. Oscilacije u igrama su stalne i tek počinje borba još veća, kad smo mi u pitanju. Uspjeli smo da zadržimo prednost, ali ostaju četiri utakmice – četiri finala gdje moramo da izgledamo mnogo bolje nego što smo u prvom poluvremenu derbija”, zaključuje Džudović.

Bonus video: