Arsenal se ne predaje, Arteta: Želimo titulu

Arsenal je drugi na tabeli sa bodom manje i utakmicom više od Mančester sitija

6702 pregleda 0 komentar(a)
Arteta, Foto: Reuters
Arteta, Foto: Reuters

Arsenal nije zadovoljan samo plasmanom u Ligu šampiona i još se bori za titulu u Premijer ligi, izjavio je danas trener tog kluba Mikel Arteta.

Arsenal je već obezbijedio povratak u Ligu šampiona poslije šest godina odsustva, ali je dozvolio da mu kontrola u trci za titulu u Premijer ligi izmakne iz ruku prošlonedjeljnim bolnim porazom od Mančester sitija (4:1).

Siti je sada veliki favorit za odbranu titule, ali je Arteta istakao da taj poraz nije umanjio ambicije njegovih igrača.

"To je mentalitet koji nam je potreban i to je ono što mi se najviše dopada posljednjih dana. I dalje nismo zadovoljni, želimo još", rekao je Arteta uoči sjutrašnje utakmice protiv Čelsija.

Do kraja sezone je Arsenalu preostalo pet, a Sitiju šest utakmica, a Arteta je naveo da će se "još mnogo toga desiti" u trci za titulu iako su je mnogi već pripisali timu Pepa Gvardiole.

Siti je poslije pobede nad Fulamom ponovo na vrhu tabele Premijer lige i ima bod prednosti u odnosu na Arsenal, koji je u nizu od četiri utakmice bez pobjede. Ekipa Mikela Artete može ponovo da se vrati na lidersku poziciju u slučaju da pobijedi Čelsi koji je osvojio samo dva boda u posljednjih šest prvenstvenih utakmica.

"To je ono što želim - da pobijedimo sutra i budemo na vrhu", rekao je Arteta.

"Odlično, mi smo u Ligi šampiona i svi su nezadovoljni situacijom. To je ono što nam je potrebno ako želimo da idemo naprijed i kao klub i kao tim... Ono što treba da uradimo je da zaboravimo ono što se desilo prošle nedjelje, da učimo iz toga i da pređemo na sljedeću utakmicu", dodao je on.

Arteta je takođe potvrdio da Vilijam Saliba neće biti dostupan ni za sjutrašnju utakmicu zbog povrede leđa.

Utakmica 34. kola Premijer lige Arsenal - Čelsi na programu je sutra od 21.00, dok će Siti u srijedu u istom terminu dočekati Vest Hem u odloženom meču 28. kola.

Bonus video: