Mesi i PSŽ - totalni haos

Gnjev navijača, kritike medija, tenzije u svlačionici, odlazak u Rijad, suspenzija... Priča između argentinskog čarobnjaka i kluba iz Pariza od početka nije išla kako se očekivalo

19085 pregleda 4 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters

Stigao je kao najzvučniji transfer posljednjih decenija, čarobnjak koji bi u Parizu trebalo da bude nešto što je bio u Barseloni, a navjerovatnije će otići kao jedan od najomraženijih fudbalera koji je nosio dres Pari Sen Žermena.

Lionel Mesi i PSŽ - totalni haos, možda i na najbolji način italijanska "Gazeta delo Sport" opisuje sve što se dešavalo između Argentinca i kluba sa "Parka prinčeva" od 2021. kada je stigao u glavni grad Francuske.

A sve je kulminiralo nakon što je Mesi otputovao u Saudijsku Arabiju, iako mu navodno klub nije dozvolio. Zbog svega PSŽ je suspendovao majstora iz Rozarija na dvije sedmice, a L'Ekip je još sinoć objavio da sa njim neće ni produžiti ugovor.

Grafik Mesi, Mesi grafik, Lionel Mesi
foto: Vijesti/Sofascore

Odluku da suspenduje Mesija donio je predsjednik Naser Al Kelaifi, a saopštio je njegov sportski konsultant Luis Kampoš - obojica su bili svjesni Mesijeve želje da ide u Rijad, ali nisu željeli da daju saglasnost. S druge strane, oni koji su na strani Mesija tvrde da je on trening u ponedjeljak propustio, jer je odluka o njegovom zakazivanju donijeta kada je već bio u avionu za Saudijsku Arabiju.

"Marka" piše da je Mesi u tu zemlju otputovao kako bi ispunio ugovor sa saudijskom turističkom agencijom nakon što je to dva puta odlagao, a kako je PSŽ u vlasništu katarskih milijardera, jasno je i zbog čega je sve ovo posebno zaboljelo vlasnike kluba iz Pariza.

Navijači najavili proteste

Oni koji u Mesiju vide problem još od ranije su navijači Pari Sen Žermena - nekoliko puta su zviždali najboljem fudbaleru planete, a i direktno su ga optužili za eliminaciju iz Lige šampiona, nezalaganje, kao i da mu nije stalo do njihovog kluba.

Zbog svih dešavanja, za danas su najavili protest ispred klupskih prostorijia, jer traže odgovore i pojašnjenja, naveo je L'Ekip.

"Vrijeme je da se stvari promijene i da institucija Pari Sen Žermen ponovo otkrije svoju dušu, svoj pariski duh i svoj sjaj", saopštio je Udruženje ultrasa Pariza (CUP) u saopštenju.

Trenutno "sveci" na tabeli imaju samo pet bodova više od Marseja - pet kola do kraja, a Mesijev odlazak u Rijad stigao je u nezgodnom trenutku nakon poraza na "Parku prinčeva" od Lorijena (1:3).

Promašaj i tenzije u svlačionici

Nisu ni francuski mediji na strani jednog od najboljih fudbalera svih vremena, pa je tako RMC Sport Mesija definisao kao "promašaj".

Optužili su ga da šeta po terenu, da se nije žrtvovao za ekipu, a nekoliko dobrih partija nije bilo dovoljno.

Uz sve to, ponovo je aktuelizovana "javna tajna" da je atmosfera u svlačionici PSŽ-a daleko od dobre, pa se ponovo podgrijavaju tenzije i nesporazumi oko privilegija koje su dodijeljene nekolicini igrača, a sve u sezoni koja je najavljena kao ona u kojoj će sve uraditi za dres kluba.

Kontroverze sa Mesijem samo su nastavak ranijih iz sezone, a vezane su za afere sa Prenselom Kimpebeom ili Ašrafom Hakimijem.

Još jedna sezona bez pehara Lige šampiona, ali sa novim turbulencijama bliži se kraju - nakon suspenzije Mesi će odraditi još tri meča u Parizu, a onda klub iz glavnog grada Francuske ponovo kreće sve ispočetka...

Bez Mesija, očigledno.

Bonus video: