Arsenal i još tri tima odbijeni za Uefinu licencu, imaće pravo na žalbu

Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca za Budućnost, Sutjesku, Dečić i Breznicu

10978 pregleda 6 komentar(a)
Da li će igrati u Evropi: Fudbaleri Arsenala, Foto: FSCG
Da li će igrati u Evropi: Fudbaleri Arsenala, Foto: FSCG

Ukoliko bi se dogodilo da Arsenal ili Iskra do kraja sezone izbore nastup u kvalifikacijama za evropska takmičenja, a Tivćani su veoma blizu toga, bez te privilegije mogli bi da ostanu zbog nedobijanja Uefine licence.

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Crne Gore saopštila je da je zahtjev za izdavanje licence za Uefina klupska takmičenja za sezonu 2023/24 u prvostepenom postupku odbijen za Petrovac, Mornar i Arsenal zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok je zahtjev Iskre odbijen zbog nedostavljanja finansijske dokumentacije u roku propisanom Pravilnikom o licenciranju.

Iz FSCG su konstatovali da klubovi koji nisu ispunili propisane uslove i čiji su zahtjevi odbijeni, imaju pravo žalbe na odluku prvostepene Komisije.

Istovremno, kako navode iz FSCG, uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca za Budućnost, Sutjesku, Dečić i Breznicu.

Kada su u pitanju odbijeni timovi, najbliži Evropi - i po mjestu na tabeli Meridanbet 1. CFL i u Kupu je Arsenal. Tivćani su trenutno četvrtoplasirani u prvenstvu, a nakon pobjede do 3:1 u prvom meču polufinala protiv Iskre danas će imati priliku da obezbijede i finale Kupa.

S druge strane, Iskra bi Evropu mogla da izbori u slučaju da danas napravi čudo protiv Arsenala i kasnije osvoji Kup.

Određene šanse za izlazak u Evropu ima i Petrovac, trenutno šestoplasirana ekipa u prvenstvu.

Bonus video: