Engleski biser ide u Madrid: Belingem je od jula Realov

Marka piše da je načelan dogovor postignut, a da će engleski fudbaler član Real Madrida postati 30. juna, kao i da će potpisati ugovor do 2029.

6003 pregleda 2 komentar(a)
Pravac Madrid: Džud Belingem, Foto: Reuters
Pravac Madrid: Džud Belingem, Foto: Reuters

Željela ga cijela Evropa, ali kraljevski klub je bio najkonkretniji - Džud Belingem je pred vratima Real Madrida, objavila je Marka.

Poznati španski list piše da je ugovor za bisera engleskog fudbala spreman, dok novinar Fabricio Romano kaže da su ugovori ušli u završnu fazu i da su dogovoreni lični uslovi.

Romano dodaje da je ponovo ključan bio Juni Kalafat, važan skaut u klupskom sistemu, koji je već na "Santjago Bernabeu" doveo Vinisijusa, Rodriga i Fede Valverdea.

Kako Marka navodi, Real nije odustajao od fudbalera Borusije Dortmund kada je bilo jasno da Belingem želi da ide baš u Madrid. Zbog toga su i odustali Liverpul u Mančester siti.

S druge strane, kraljevski klub je više od godinu radio na ovom transferu, koji je kulminirao načelnim dogovorom, po kojem će engleski fudbaler član Real Madrida postati 30. juna i potpisaće ugovor do 2029. godine.

Belingem ima samo 19 godina, ali odavno je najbolji fudbaler Borusije, a o kakvom talentu se radi pokazao je i u dresu Engleske na posljednjem Svjetskom prvenstvu.

Bonus video: