Arsenal preživio strah, pa penalima izborio prvo finale

Arsenal je prvi finalista Kupa Crne Gore, pošto je penalima koje je izborio kapiten Ćetko Manojlović golom u posljednjoj sekundi, eliminisao Iskru

11030 pregleda 18 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Arsenal je preživio strah, uz dosta sreće i preciznim izvođenjem penala Tivćani su prvi finalisti Kupa Crne Gore u fudbalu (1:3, 3:1, penalima 4:1).

Iskra je imala prolaz, neočekivan nakon poraza u Danilovgradu u prvoj utakmici polufinala od 3:1, ali... Nadigrala je u uzvratnom meču Arsenal, ali je kapiten domaćina Ćetko Manojlović u posljednjem napadu na utakmici pogodio za penal seriju (1:3).

Iskra je u utakmici potpuno drugačijeg rasporeda snaga nadigrala u Grblju Arsenal. Imala je 3:0, prolazak u finale Kipa Crne Gore, ali.., fudbal je nepredvidiv i ponekad nepravedan.

Pitala se Iskra, potpuno su izabranici Mladena Lambulića "pročitali" igru suparnika, bili blizu protivničkim igračima i osujetili kratki pas, ali i tranziciju.

Sveprisutni Žarko Popović je u 23. minutu sjajno centrirao sa lijeve strane na drugoj stativi Mario Đoljaj je ubacio loptu glavom u mrežu u 23. minutu.

Pet minuta kasnije Popović je nakon kornera uhvatio volej i pogodio donji desni ugao, da bi u 73. minutu započeo akciju, koju je nastavio Janković. Uslijedio je precizan pas ka Petru Pavlićeviću koji je sa 13 metara pogodio nebranjivi dio mreže.

Popović se povrijedio u 78. minutu, Arsenal pak nije uspijevao da napravi ništa značajnije, sve do posljednjih trenutaka četvrtog minuta nadoknade.

U penal ruletu Rudović, Montenegro, Muhović i Bakić su bili precizni za Arsenal, dok u drugoj seriji Iskre je Nikić odbranio udarac Pavlićevića a Vladimir Boljević je šutirao preko prečke.

Arenal će u finalu 30. maja u Podgorici igrati protiv Sutjeske.

Bonus video: