Haland oborio rekord, Siti rutinski, slavio i Liverpul

Siti slavio protiv Vest Hema 3:0, Haland postigao 35. gol ove sezone u Premijer ligi

8056 pregleda 0 komentar(a)
Erling Haland, Foto: Reuters
Erling Haland, Foto: Reuters

Erling Haland je u prvoj sezoni u Premijer ligi pokazao da je vanserijski fudbaler, a večeras je oborio još jedan rekord - u pobjedi Mančester sitija nad Vest Hemom (3:0) Norvežanin je postigao gol i postao fudbaler sa najviše pogodaka u jednoj sezoni u Premijer ligi.

Gol koji je postigao u 70. minutu bio mu je 35. ove sezone u Premijer ligi, pa je iza sebe ostavio legende - Alana Širera i Endija Kola, koji su do svog rekorda došli kada su se u sezoni igrale 42 utakmice.

Na Halandov pogon Siti ide do nove titule, a nakon večerašnje pobjede "građani" su se vratili na prvo mjesto i imaju bod više, ali i utakmicu manje od Arsenala.

Od starta je Siti krenuo silovito, udarac Griliša u 30. minutu je zaustavio Fabijanski, dok je dva minuta kasnije Rodri pogodio stativu.

Na poluvremenu nije bilo pogodaka, a onda je u 50. minutu nakon prekida i asistencije Mareza gol postigao Ake i Gvardiolina ekipa je povela.

Potom je u 70. minutu Haland ispisao istoriju, a konačan rezultat postavio Foden.

I Liverpul je slavio večeras - ekipa Jirgena Klopa je savladala Fulam (1:0), a jedini gol postigao je Salah iz penala.

Liverpul je na petom mjestu, ima četiri boda manje i dvije utakmice više od Mančester junajteda koji je u zoni Lige šampiona.

Bonus video: