Big Mek - zablistao pored Mesija Kataru i postao ozbiljan igrač

"Mekalister je protiv Junajteda igrao sa pozitvnom dozom arogancije i klasom koja je bila van granica njegovih rivala u crvenom dresu. U drugom poluvremenu, Kazemiro i Antoni odlučili su da je jedini način da ga poremete taj da ga udaraju - obojica su mogli da budu isključeni", piše britanski Telegraf

4892 pregleda 1 komentar(a)
Kazemiro je bio bez rješenja za vezistu Brajtona: Mekalister tokom sinićnjeg meča, Foto: Reuters
Kazemiro je bio bez rješenja za vezistu Brajtona: Mekalister tokom sinićnjeg meča, Foto: Reuters

On je sve samo ne običan Argentinac - ratnik na terenu zahvaljujući korijenima iz Škotske i Irske, a istovremeno i maestro zbog južnoameričke krvi.

Gaućo neobičnog prezima Alison Mekalister na pravi način skrenuo je pažnju na sebe tokom Mundijala u Kataru kada je uz Lionela Mesija bio jedan od najzaslužnijih što je "boginja" konačno stigla u Argentinu.

Iako je dobar fudbal igrao i prije Svjetskog prvenstva, bilo u Brajtonu ili Argentinos juniorsu i Boki, bilo je mnogo onih koji su tvrdili da će Mekalister biti samo jedan od onih igrača koju su zablistali na jednom velikom takmičenju, a potom nestali.

Ipak, momak iz argentinskih Pampa, nakon Katara je nastavio sa još boljim partijama i pokazao da je sa 24 godine postao ozbiiljan igrač, pa ne čudi što je već krenula borba engleskih velikana da ga dovedu na ljeto.

Prema medijima sa Ostrva najbliži mu je Liverpul, ali i Mančester junajted planira da oko njega gradi budućnost.

A, upravo je gigant sa "Old Traforda" sinoć imao priliku da se uživo uvjeri u majstorije veziste Brajtona (tim sa juga slavio 1:0).

"Mekalister je taj meč igrao sa pozitvnom dozom arogancije i klasom koja je bila van granica njegovih rivala u crvenom dresu. U drugom poluvremenu, Kazemiro i Antoni odlučili su da je jedini način da ga poremete taj da ga udaraju - obojica su mogli da budu isključeni", piše britanski Telegraf.

Isti list navodi da nije ni čudo što najveći timovi Premijer lige pokazuju veliko interesovanje za Mekalistera.

"Čini se da razmišlja brže od bilo koga drugog na terenu, a njegov penal u 99. minutu kojim je Brajton savladao Junajted izveden je bez imalo nervoze", dodaje Telegraf.

Bonus video: