FSCG: Leković i Marčelja učestvovali na seminaru u Tel Avivu

Tokom seminara su predstavnicima 12 nacionalnih saveza predstavljene nove instrukcije u procesu školovanja za UEFA A i B Goalkeeper diplome

3953 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Edukator u Centru za edukaciju trenera FSCG Dragoje Leković i Nikola Marčelja, saradnik u CET, boravili su prethodnih dana na seminaru u okviru UEFA Coaching programa koji se održavao u Tel Avivu.

Tokom seminara su predstavnicima 12 nacionalnih saveza predstavljene nove instrukcije u procesu školovanja za UEFA A i B Goalkeeper diplome.

Instrukcije su se pretežno odnosile na to kakva treba da bude saradnja u okviru stručnog štaba, odnosno između šefa stručnog štaba, pomoćnika, trenera golmana i kondicionog trenera.

"Takođe, date su preporuke kako da se koleginice iz ženskog fudbala uključe u edukaciju za UEFA A i B goalkeeper diplome. Predočene su i smjernice za organizaciju seminara za kandidatkinje za UEFA A i B goalkeeper licence. U okviru te teme, održano je i inspirativno predavanje o važnosti ženskog fudbala", navodi se na sajtu FSCG.

Dodaje se da je rad na seminaru uključivao interaktivne radionice. Kroz različite mikro grupe, svaki savez je iznosio mišljenja, rješavao različite zadatke i učestvovao u diskusijama.

Završna tema seminara odnosila se na rad edukatora sa trenerima golmana.

Govorilo se o principima učenja na realnim osnovama, načinu rada i razgovora sa odraslim osobama u procesu edukacije.

Bonus video: