Kolo koje „kroji” tabelu

Budućnost protiv Arsenala, Dečić sa Sutjeskom - prvi protiv trećeg, četvrti protiv drugog u 33. rundi Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige

9494 pregleda 4 komentar(a)
Sekuliću neće biti lako protiv iskusnog Radula Živkovića, Foto: FSCG
Sekuliću neće biti lako protiv iskusnog Radula Živkovića, Foto: FSCG

Utakmice u finišu sezone Meridianebet 1. Crnogorske fudbalske lige, barem one važnije, dijele se na duele koje se igraju pred praznim tribinama, kao i na mečeve gdje publika može na stadione.

Mnogo polemika, kritika i galame donose sve češće odluke Komsije za bezbjednost i sigurnost FSCG da se, po preporuci policije, zatvore kapije neadekvatnih objekata - iz sigurnosnih razloga, gdje god ima najave da će malo više navijača, ili neka navijačka grupa, doći na utakmicu.

Ligu koju u prosjeku gleda samo nekoliko stotina navijača, tako se dodatno degradira - i to malo ljudi koji zaista žele na stadion, “blokirano” je iz razloga bezbjednosti.

Takve su bile utakmice Dečić - Budućnost, Sutjeska - Budućnost, takva će biti današnja Dečić - Sutjeska na kampu OFK Titograda na Starom aerodromu.

BUDUĆNOST STAVLJA JEDNU RUKU NA PEHAR?

Budućnost će, za razliku od rivala iz vrha, danas imati navijače - i ima šansu da dođe na milimetar od titule ako pod Goricom (18 h) pobijedi Arsenal.

Trijumfom bi Podgoričani barem privremeno otišli na plus šest u odnosu na Sutjesku, koja gostuje Dečiću u 20 sati - još ako Nikšićani ne pobijede, pa razlika tri kola prije kraja naraste na pet ili šest bodova, izabranici Miodraga Džudovića staviće jednu ruku na šampionski pehar.

”Težimo da igramo našu igru i to će nam sigurno pomoći da osvojimo tri boda, koja su nam veoma bitna u borbi za titulu”, kaže napadač Budućnosti Balša Sekulić, čiji je gol protiv Sutjeske kraj Bistrice prošle subote (2:2) približio Podgoričane konačnom slavlju.

Arsenal je hit - u finalu Kupa, treći na na tabeli, a da li i u padu, nakon dva vezana poraza od posljednjeplasirane Iskre i srećnog i spretnog plasmana u finale? Pokazaće to današnji meč.

”Imamo ogromno poštovanje prema Arsenalu, koji je kao debitant u Prvoj ligi izborio finale Kupa i sigurno da nije slučajno to što je treći na tabeli”, dodaje Sekulić.

”Moramo da budemo skoncetrisani svih 90 minuta i svako od nas mora da pruži maksimum. Igramo kod kuće, što je svakako naša prednost i ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice, mislim da tri boda neće izostati”.

DEČIĆ U LOVU NA TREĆE MJESTO

Okršaji Budućnost - Arsenal i Dečić - Sutjeska nisu “povezani” samo iz ugla dva najveća crnogorska kluba. Arsenal i Dečić su poravnati na 3. mjestu, koje u slučaju da Sutjeska osvoji Kup, donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija. Jedinstvo Franca, koje takođe ima 46 bodova na trećem mjestu, nije konkurent Tivćanima i Tuzanima, jer nije licencirano za evropske mečeve.

Dečić se, dakle, trka sa Arsenalom i na to je usmjerena sva pažnja izabranika slovačkog trenera Juraja Jarabeka u preostala četiri kola.

”Imamo veliki imperativ pobjede, ova utakmica nam je u neku ruku i važnija nego ona prije nekoliko dana protiv Sutjeske u Kupu, kada smo imali prevelik zaostatak. Biće i drugačiji meč, želimo tri boda i treće mjesto. Nema nepoznanica, znamo se dobro, igramo sa velikim protivnikom, ali vjerujemo u pobjedu”, kaže golman Dečića Dušan Marković.

Sutjeska je u srijedu eliminisala Dečić u polufinalu Kupa, sada želi da ostane u trci za titulu.

”Moramo da vjerujemo u titulu, Budućnost ima tri boda više, ali nije gotovo, ostala su još četiri kola i potrudićemo se da ih stignemo ako nam se ukaže šansa”, kazao je Vuk Striković, napadač Sutjeske.

Mornar i Jezero u Baru igraju direktan meč za opstanak, ili za izbjegavanje baraža za opstanak. Iskra je pod imperativom protiv rasterećenog Jedinstva, baš kao i Rudar, koji u Pljevljima dočekuje Petrovac.

Parovi 33. kola

RUDAR - PETROVAC (16 h) Sudija: Manojlo Sekulić (Podgorica)

ISKRA - JEDINSTVO FRANCA (18) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

MORNAR - JEZERO (19.30) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

BUDUĆNOST - ARSENAL (18) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

DEČIĆ - SUTJESKA (20) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Bonus video: