Budućnost za korak bliže tituli, Sutjeska ubjedljiva, revija lijepih golova

U Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi danas odigrane utakmice 33. kola

47559 pregleda 78 reakcija 30 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 07.05.2023. 22:46h

Nakon 33. kola situacija na vrhu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige je nepromijenjena - Budućnost ima tri boda više od Sutjeske.

Budućnost je večeras u Podgorici savladala Arsenal (1:0) golom Vasilija Terzića, dok je Sutjeska bila ubjedljiva na gostovanju Dečiću (3:0 - strijelci Dragan Grivić dva puta i Tajron Konrad).

DOBRO PRVO POLUVRIJEME, PA USPAVANKA U DRUGOM

Fudbaleri Budućnosti rutinski su savladali Arsenal (1:0) i napravili još jedan korak ka šestoj tituli.

Podgorički "plavi" su, čini se, odigrali onoliko koliko je bilo potrebno. U prvom poluvremenu su bili bolji, prvu šansu imali preko Balše Sekulića u 14. minutu, da bi tri minuta kasnije Andrija Ražnatović pogodio prečku.

Jedini gol postignut je u 32. minutu - Filip Knežević je bio na desnoj strani, ubacio loptu, koju je propustio Petar Grbić, a Terzić je lijepo plasirao sa oko 16 metara.

Nakon gola, Budućnost je još dva puta pogađala prečku - prvo Grbić, a onda i Jovan Dašić.

Gosti su najbolju šansu imali preko Mirka Todorovića, koji je nakon jednog prekida šutirao pored gola.

U nastavku se ništa nije dešavalo, nije bilo izgledne šanse, pa je Budućnost sačuvala pobjedu.

Današnjoj utakmici nisu prisustvovali navijači Budućnosti, "Varvari", koji su juče najavili da neće doći zbog dana žalosti povodom tragičnih događaja koji su se dogodili u Srbiji.

Oni su danas na tribini okačili transparent na kojem je pisalo - Vječna slava svim žrtvama masakra!

Varvari, FK Budućnost
foto: FK Budućnost

SUTJESKA UBJEDLJIVA

Sutjeska je na Starom aerodromu odigrala odličan meč i još jednom ove sezone savladala Dečić (3:0).

Sutjeska i Dečić su odigrali šest utakmica ove sezone, četiri u prvenstvu i dvije u Kupu. Ekipa Nenada Brnovića je slavila četiri puta, dok su dva meča završena neriješeno.

Aktuelni šampion je poveo već u 10. minutu kada je Dragan Grivić sa lijeve strane, u želji da centrira prevario golmana Dušana Markovića i poslao loptu u mrežu.

Deset minuta kasnije je bilo 2:0 - Anto Babić je odlično uradio posao u odbrani, uzeo loptu, krenuo u napad i asistirao Tajronu Konradu, koji je nastavio golgetersku seriju i postigao 24. gol u ligi.

Umirila je Sutjeska nakon toga utakmicu, a konačan rezultat postavio Grivić u 51. minutu.

BITNE POBJEDE MORNARA I RUDARA

Iskra i Jedinstvo su igrali neriješeno u Danilovgradu (1:1). Domaći su poveli u 53. minutu kada je Đorđe Šaletić sa oko 35 metara postigao maestralan, jedan od najljepših golova ove sezone u domaćem šampionatu.

Mogla je Iskra i da duplira prednost, ali je Petar Pavlićević pogodio prečku u 63. minutu. Gosti su izjednačili preko Alekse Mrđe u 82. minutu, a mogli i do preokreta dva minuta kasnije, ali je Luka Đorđević pogodio stativu.

Fudbaleri Iskre
Fudbaleri Iskrefoto: FSCG

Rudar je nakon preokreta savladao Petrovac (4:2) i nastavio borbu za opstanak. Dobra utakmica je odigrana u Pljevljima, gosti su vodili od devetog minuta pogotkom Dejana Perovića, u prvom poluvremenu dva puta pogodili stativu (Slobodan Babić i Perović) i na kraju ostali bez pobjede.

Rudar je izjednačio u 40. minutu preko Ivana Bojovića, da bi u prvom minutu sudijske nadoknade gol glavom postigao Velizar Janketić.

Fudbaleri Rudara
Fudbaleri Rudarafoto: FSCG

U nastavku je bilo mirno do 70. minuta, kada je Bojović sa 16 metara postigao drugi gol na meču, da bi deset minuta kasnije Dejan Tumbas nakon lijepe asistencije Janketića povisio na 4:1.

Konačan rezultat postavio je Mamadu Mendi u 90. minutu.

Bitnu pobjedu u borbi za opstanak ostvario je i Mornar, koji je na "Topolici" savladao Jezero 1:0. Jedini gol za Barane postigao je Balša Vukotić u 80. minutu. Bio je to spektakularan gol fudbalera Mornara sa oko 30 metara.

Mornar nakon večerašnje pobjede ima tri boda više od Rudara, a četiri od Jezera, koji su u zoni baraža.

Rezultati:

Rudar - Petrovac 4:2

Ivan Bojović 40, 70, Velizar Janketić 45+1, Dejan Tumbas 80 - Dejan Perović 9, Mamadu Mendi 90.

Budućnost - Arsenal 1:0

Vasilije Terzić 32.

Iskra - Jedinstvo Franca 1:1

Đorđe Šaletić 53 - Aleksa Mrđa 82.

Mornar - Jezero 1:0

Balša Vukotić 80.

Dečić - Sutjeska Meridianbet 0:3

Dragan Grivić 10, 51, Tajron Konrad 20.

Bonus video: