Navijač Kristal Palasa pod istragom, sumnja se da je vrijeđao Sona

"Kao klub nećemo tolerisati takvo ponašanje", ističe se u saopštenju

5304 pregleda 0 komentar(a)
Son, Foto: Reuters
Son, Foto: Reuters

Fudbalski klub Kristal Palas saopštio je danas da će sprovesti istragu protiv navijača koji je, kako se čini, na rasnoj osnovi uvrijedio fudbalera Totenhema Hjon Min Sona tokom utakmice u Premijer ligi.

Totenhem je u subotu na svom terenu pobijedio Kristal Palas sa 1:0, a incident se dogodio u 89. minutu utakmice kada je Son zamijenjen. Južnokorejski fudbaler je izlazio sa terena i prolazio pored tribine na kojoj su bili smješteni navijači Kristal Palasa, od kojih je jedan uvrjedljivo gestikulirao prema Sonu.

"Svjesni smo video snimka koji kruži internetom, zajedno sa izvještajima koje smo direktno dobili, na kome pojedinac koji je bio smješten na gornjem dijelu tribine za gostujuće navijače tokom utakmice protiv Totenhema, izgleda čini rasističke gestikulacije prema Hjon Min Sonu", naveo je Kristal Palas u saopštenju.

Londonski klub dodao je da su policiji proslijeđeni dokazi i da će navijaču, kada bude identifikovan, biti zabranjen ulaz na stadion.

"Kao klub nećemo tolerisati takvo ponašanje", ističe se u saopštenju.

Takođe i Totenhem sarađuje sa policijom na identifikaciji izgrednika.

"Diskriminacija bilo koje vrste je odvratna i nema joj mjesta u društvu, našem sportu i našem klubu", naveo je Totenhem.

To nije prvi put da je Son vrijeđan na rasnoj osnovi, pošto je takvih incidenata bilo i na utakmici protiv Čelsija (2:2) na Stamford Bridžu.

Čelsi je zbog toga na neodređeno vrijeme zabranio navijaču ulaz na stadion, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se vidi kako vrijeđa Sona na rasnoj osnovi.

Bonus video: