Držao čas Junajtedu, pa poklonio dres koji je već obećao Rašfordu

Medije na Ostrvu oduševio razgovor engleskog reprezentativca Deklana Rajsa sa mladim navijačem Vest Hema

5474 pregleda 5 komentar(a)
Rajs i mladi navijač Vest Hema, Foto: Printscreen YouTube/West Ham Unofficial
Rajs i mladi navijač Vest Hema, Foto: Printscreen YouTube/West Ham Unofficial

Nije još navukao dres nekog fudbalskog velikana, možda se njegov Vest Hem bori(o) za opstanak, ali Deklan Rajs je odavno vezista svjetske klase - uostalom zar treba sumnjati u nekoga ko drži sredinu terena selekcije kakva je Engleska.

Koliko je dobar momak iz jugozapadnog Londona pokazao je i u nedjelju veče kada je držao čas Mančester junajtedu i pobjedi (1:0) koja je kultnom timu sa istoka glavnog grada Engleske donijela vjerovatno i ključne bodove u borbi za opstanak.

"Broj 41" Vest Hema dominirao je na svakom dijelu terena, stizao je da zatvori veziste Junajteda, ali i da konstanto namješta šanse svojim saigračima.

Nakon meča, Rajs je pokazao da je veliki i van terena, a medije na Ostrvu oduševio je njegov razgovor sa mladim navijačem Vest Hema, koji ga je sačekao iako je "Olimpijski stadion" u Londonu već bio praktično prazan.

Dječak je iz nekog razloga bio uplakan, a kada je Rajs to vidio zaustavio se i zagrlio ga.

Ubrzo ga je dječak zamolio za dres, na šta je Rajs odgovorio.

"Obećao sam ga Markusu Rašfordu i to sam rekao mnogim navijačima na izlazu sa terena, zato im ga nemoj pokazivati mnogo", našalio se Rajs, skinuo dres i poklonio ga malenom navijaču.

Priča Dekla Rajsa i Vest Hema jedna je od onih rijetkih romantičnih u današnjem svijetu fudbala, ali je jasno da je samo pitanje dana kada će 24-godišnji engleski reprezentativac pojačati neku od najjačih evropskih ekipa.

Bonus video: