Siti surov prema Liverpulu, prvi remi Junajteda, Čelsi slavio na "KIng Paueru"

Pet golova u mreži "redsa" koji su od 37. minuta igrali bez isključenog Manea
59 pregleda 0 komentar(a)
Serhio Aguero Gabrijel Žezus, Foto: Reuters
Serhio Aguero Gabrijel Žezus, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2017. 18:38h

Mančester siti je upisao treću pobjedu, a Liverpul prvi poraz u Premijer ligi ove sezone.

Na kraju, "građani" su bili čak i surovi prema "redsima" - slavili su rezultatom 5:0 u meču koji je obilježio crveni karton Sadija Manea i učinak Serhija Aguera.

Argentinac je u 24. minutu postigao prvi gol na meču i postao najbolji strijelac Premijer ligi kada su igrači van Evrope u pitanju - bio mu je to ukupno 124. pogodak i na prvom mjestu je smijenio Dvajta Jorka, nekadašnjeg napadača Aston Vile i Mančester junajteda.

A napadač Liverpula je 13 minuta kasnije u neopreznom sudaru nogom u glavu povrijedio golmana protivnika Edersona Moraeša, pa je nakon njegovog isključenja sve bilo u znaku ekipe Pepa Gvardiole.

Gabrijel Žezus je do poluvremena povisio prednost, a onda u 56. minutu i definitivno otklonio svaku dilemu oko pobjednika.

Tačku na goleadu stavio je Leroj Sane, dvostruki strijelac.

"Viđen je jedan meč dok smo bili "11 na 11", a potpuno drugi kada je Liverpul ostao s igračem manje. Kasnije je bilo lakše za nas. Ederson? Doktori su mi rekli da nije ništa slomljeno i to je veoma dobro. Znam da ga Mane nije vidio, gledao je u loptu i nije mogao da se zaustavi... Ne znam da li je faul bio za crveni. Sudijske odluke ne želim da komentarišem, kao što nisam ni kada je nama isključen Kajl Voker protiv Evertona", rekao je Gvardiola.

Liverpulu je ovo najteži poraz u plavom dijelu Mančestera još od 1937. godine, a Jirgen Klop je samo još jednom u karijeri izgubio sa pet golova razlike, i to kao trener Majnca.

"Najgore što može da vam se dogodi u Mančesteru, bilo protiv Sitija ili Junajteda, to je da ostanete sa 10 igrača na terenu. Bilo je ovo užasno popodne za nas - na neke stvari smo mogli da utičemo, na neke nismo, ali činjenica je da smo doživjeli težak poraz", kazao je Klop, koji je dugo protestovao zbog isključena Manea.

Mančester junajted je stao protiv Stouka, ali je i remijem (2:2) zadržao prvo mjesto.

Remi je i realan odnos snaga na stadionu "Bet365", iako je Junajted preokrenuo golom Romelua Lukakua u 57. i najavio četvrti trijumf u isto toliko mečeva.

Potersi su, ipak, do zasluženog boda došli drugim pogotkom u meču Maksima Čupo-Motinga...

Slavio je i Čelsi i došao do trećeg vezanog trijumfa u prvenstvu.

Sada je to uradio na terenu šampiona iz 2016. godine - savladao je Lester golovima Alvara Morate i bivše "lisice" N'Goloa Kantea.

Jedini pogodak za Lester dao je Džejmi Vardi iz penala.

Arsenal i Totenhem su bili ubjedljivi - "tobdžije" su lako izašle na kraj s Bornmutom na "Emirejtsu" sa 3:0, dok su Sparsi identičnim rezultatom osvojili "Gudison" protiv Evertona.

Konačno se raspucao Hari Kejn, dao je 100. i 101. gol u dresu Totenhema, a mrežu "karamela" zatresao je i Kristijan Eriksen.

Rezultati

Stouk - Mančester junajted 2:2 (Čupo-Moting 43, 63 - Rašford 45+1, Lukaku 57);

Mančester siti - Liverpul 5:0 (Aguero 24, Žezus 45+6, 56, Sane 77, 90+1);

Arsenal - Bornmut 3:0 (Velbek 6, 50, Lakazet 27);

Lester - Čelsi 1:2 (Vardi (penal) 62 - Morata 41, Kante 50);

Brajton - VBA 3:1 (Gros 45, 48, Hemed 63 - Morison 78);

Everton - Totenhem 0:3 (Kejn 28, 46, Eriksen 42)

Sautempton - Votford 0:2 (Dukur 38, Janmat 66);

Nedjelja: Barnli - Kristal Palas (14.30), Svonsi - Njukasl (17);

Ponedjeljak: Vest Hem - Hadersfild (21).

Bonus video: