Rodrigo je Realova talija, Kejn gubi vrijeme u Londonu

Brazilac pogađa kada je to najbitnije za "kraljevski klub", napadač Totenhema drugi najbolji strijelac u istoriji Premijer lige

2038 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Nije u prvom planu zbog klase Karima Benzeme, ali ono što od Rodriga dobija Real Madrid je nešto slično onome što je ser Aleks Ferguson u Mančester junajtedu svojevremeno znao da će da dočeka od Ole Gunara Solskjera, Tedija Šeringema...

Brazilski napadač je jednostavno talija "kraljevskog kluba", čovjek koji je dao mnogo bitnih golova u svom mandatu u Madridu, a to je ponovio u subotu u finalu Kupa kralja kada je sa dva pogotka osigurao trofej u duelu sa Osasunom. Real je 20. put u istoriji osvojio ovo takmičenje...

Hari Kejn je odavno ispisao istoriju Totenhema, sada piše stranice Premijer lige, jer je od njega više golova dao samo Alan Širer...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ramsdejl (Arsenal) - londonski tim je imao kontrolu u meču protiv Njukasla, a Ramsdejl se potrudio da odbrani sve što je išlo u gol.

Definitivno je dobio bitku sa reprezentativnim kolegom Nikom Poupom na drugoj strani i pokazao da je u ovom momentu vjerovatno najbolji engleski čuvar mreže.

ODBRANA

Ernandes (Milan) - u svom stilu je dao gol Laciju, tako što je vukao loptu 70 metara i maestralno pogodio mrežu. Francuza je u toj akciji potcijenio Sergej Milinković Savić, lako ga pustio da se stušti na polovinu Rimljana i kazna je bila neizbježna.

Badijašil (Čelsi) - pojačanje iz Monaka, igrač čiji kvaliteti nisu sporni, mada u ovom Čelsiju iznad imena svakog igrača stoji znak pitanja. Badijašil je pogodio protiv Bornmuta, pa su "plavci" konačno pronašli put do pobjede.

SREDINA

Gindogan (Mančester siti) - postigao je dva veoma slična gola protiv Lidsa i lansirao šampiona ka još jednom rutinskom trijumfu. Mogao je i do het-trika, ali je promašio penal...

Belingem (Borusija Dortmund) - "milioneri" i dalje vjeruju u titulu, Englez je neko ko mora da opravda ulogu lidera u finišu sezone u borbi sa Bavarcima. Još tri kola u Bundesligi, a onda po svemu sudeći slijedi veliki transfer u Real Madrid.

Brozović (Inter) - dugo su navijači Intera čekali da se Hrvat vrati u prepoznatljivu formu. Odigrao je praktično bez greške protiv Rome na "Olimpiku". Broz je proigrao u pravom trenutku, pred polufinalne okršaje sa Milanom u Ligi šampiona...

NAPAD

Rodrigo (Real Madrid) - u većini klubova na Starom kontinentu bi bio prva opcija na poziciji napadača, ali u Realu savršeno razumije i koristi ulogu koju mu je dao Karlo Anćeloti. Još jedan trofej "merengesa" ima mnogo toga zajedničkog sa njegovim imenom.

Sane (Bajern) - igrač klase koji je sve ove godine ostao nedorečen. Na momente, međutim, pokaže kakve mogućnosti ima. Kao što je to uradio protiv Verdera u Bremenu.

Martineli (Arsenal) - trpio je udarce i nasilničko ponašanje nekih igrača Njukasla, a onda servirao osvetu tako što je natjerao Fabijana Šera da zatrese sopstvenu mrežu.

Vlahović (Juventus) - iz inata je dao gol Atalanti u Bergamu nakon što je dvadesetak minuta trpio konstantne uvrede navijača domaćina.

Nije ovo vrhunska sezona za srpskog asa, ali ima vremena da popravi utisak, jer Juve čeka borba za trofej u Ligi Evrope.

Kejn (Totenhem) - kako godine prolaze postaje sve jasnije da Kejn na neki način gubi vrijeme u dresu Sparsa.

Oborio je sve klupske rekorde, sve to bez trofeja, a u subotu je postao drugi najbolji strijelac u istoriji Premijer lige. Da li je vrijeme da veliki golgeter ode u klub koji se bori za velike stvari?

Bonus video: