Zbog vrijeđanja Vlahovića, zatvoren dio tribina stadiona Atalante

Navijači su krajem utakmice vrijeđali srpskog fudbalera, uzvikivali su mu da je "ciganin", zbog čega je sudija nakratko prekinuo meč. Italijanski navijači tako vrijeđaju fudbalere sa Balkana i istočne Evrope, bez obzira na njihovi nacionalnu pripadnost

3767 pregleda 4 komentar(a)
Vlahović tokom meča sa Atalantom, Foto: Reuters
Vlahović tokom meča sa Atalantom, Foto: Reuters

Zbog rasističkih uvreda upućenih srpskom fudbaleru i igraču Juventusa Dušanu Vlahoviću, Italijanska fudbalska liga kaznila je Atalantu zatvaranjem dijela tribina za naredni meč.

Navijači su krajem utakmice vrijeđali srpskog fudbalera, uzvikivali su mu da je "ciganin", zbog čega je sudija nakratko prekinuo meč. Italijanski navijači tako vrijeđaju fudbalere sa Balkana i istočne Evrope, bez obzira na njihovi nacionalnu pripadnost.

Vlahović je bio meta uvreda dijela navijača koji su se nalazili na sjevernoj tribini stadiona Atalante, a uvrede su se ponovile uprkos intervenciji igrača Atalante i "zvižducima neodobravanja ostatka gledalaca", navodi se u saopštenju disciplinske komisije.

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini rekao je da se ponašanje njegovih navijača može prepisati "neobrazovanju" a ne "rasizmu".

"Ako pričate o rasizmu na pogrešnom ste putu, imamo Pašalića, Đimšitija, u prošlosti Iličića, trebalo je i njih da vrijeđaju", izjavio je Gasperini poslije meča.

Rasistički incidenti su česti na italijanskim stadionima i sami navijači Juventusa bili su protagonisti rasističkih uvreda upućenih napadaču Intera Romelu Lukakuu tokom utakmice Kupa Italije.

Bonus video: