Van Gal prvi put o odlasku iz Junajteda: Stavili su mi omču oko vrata

"Kao trener zasluživao sam povjerenje, a bila mi je stavljena omča oko vrata. Niko nije rekao ni rijeć u moju, i odbranu cijelog tima. Moja supruga je primijetila da se odnos čelnika kluba prema meni promijenio. Žene imaju intuiciju, ja to nisam vidio dugo", rekao je Van Gal
1 komentar(a)
Luj van Gal, Foto: Reuters
Luj van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2017. 10:35h

Luj van Gal je prvi put za engleske medije govorio o posljednjim mjesecima i danima u Mančester junajtedu, optuživši čelnike kluba da su ga namjerno opstruirali da bi stvorili prostor za Žozea Murinja.

Holanđanin je bio trener "đavola" od 2014. do 2016. godine, smijenjen je dva dana nakon osvajanja FA kupa.

"Odlazak nije sporan, ja sam ionako planirao da ostanem dvije, a ne tri sezone, ali je sve bilo unaprijed pripremljeno", kazao je Van Gal.

"Čim je Murinjo postao slobodan, počeli su svakodnevni natpisi po medijima kako Junajted igra dosadno, kako naša igra ne liči ni na šta... Samo se pričalo o tome kada ću da odem", rekao je Van Gal.

Klub ga nije zaštitio.

"Ja sam znao da oni žele Murinja, i to je normalno. Ali, kao trener zasluživao sam povjerenje, a bila mi je stavljena omča oko vrata. Niko nije rekao ni rijeć u moju, i odbranu cijelog tima. Moja supruga je primijetila da se odnos čelnika kluba prema meni promijenio. Žene imaju intuiciju, ja to nisam vidio dugo", rekao je Van Gal.

Posebno ga je zaboljelo to što nijedan razgovor sa njim nije obavljen.

"Sve je moglo drugačije da se završi. Da su mi rekli da idem na kraju sezone, ali da ću do tada imati podršku... Tek na dan kada su mi rekli da idem, kazali su da dovode Murinja, kao da ja to nisam znao. Da su bili korektni mogli bi da uštede moju godišnju platu. Ovako, uzeo sam im svaki peni", rekao je Van Gal.

Bonus video: