Kazne Uefe: Protiv Mađarske zatvoren dio tribina pod Goricom; Srbija bez navijača na narednom domaćem meču

"Evropska kuća fudbala izrekla je kaznu djelimičnog zatvaranje stadiona (najmanje 2.000 mjesta) na narednoj utakmici u Uefa takmičenjima u kojoj je Crna Gora domaćin"

21838 pregleda 14 komentar(a)
Navijači Crne Gore na meču sa Srbijom, Foto: Luka Zeković
Navijači Crne Gore na meču sa Srbijom, Foto: Luka Zeković

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Fudbalski savez Crne Gore sa 20.000 eura i izrekla kaznu djelimičnog zatvaranje stadiona (najmanje 2.000 mjesta) na narednoj utakmici u Uefa takmičenjima u kojoj je Crna Gora domaćin zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

Sve to znači da će dio tribina stadiona pod Goricom biti zatvoren na utakmici kvalifikacija protiv Mađarske, 17. juna.

Disciplinska komisija Uefe kaznila je FSCG i novčanom kaznom u iznosu od 4.500 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, sa 8.000 eura zbog blokiranih stepenica na tribinama i sa 15.000 eura zbog zaključanih evakuacionih kapija.

"Fudbalski savez Crne Gore uputiće žalbu Komisiji za žalbe Uefe zbog izrečene odluke o djelimičnom zatvaranju stadiona i novčane kazne zbog zaključanih evakuacionih kapija", saopštio je FSCG.

Uefa je kaznila i fudbalsku reprezentaciju Srbije igranjem jednog meča bez prisustva publike, zbog pogrdnog skandiranja njenih navijača na utakmici sa Crnom Gorom u Podgorici. Izrečena je kazna i sa 50.000 eura, kao i zabrana prodaje ulaznica za naredno gostovanje protiv Bugarske (20. jun) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srbija će tako kaznu odslužiti 7. septembra kada dočekuje Mađarsku.

Nakon dva kola kvalifikacija Crna Gora ima polovičan učinak - pobjedu nad Bugarskom (1:0) iz Razgrada i poraz od Srbije pod Goricom (2:0).

Bonus video: