Debrecin na crnogorski pogon juri Evropu

Meldin Drešković sedam puta u 17 mečeva bio u idealnom timu kola mađarskog šampionata, ne zaostaju ni Stefan Lončar i Dušan Lagator

10316 pregleda 1 komentar(a)
Drešković, Foto: Debrecin
Drešković, Foto: Debrecin

U zapisniku mađarskog Debrecina u važnoj utakmici OTP bank lige na gostovanju ekipi PAKŠ, u prvom timu bila su tri crnogorska internacionalca. Iako je Debrecin remijem bez golova propustio priliku da na tabeli pretekne direktnog konkurenta u borbi za evropske kvalifikacije na tri kola prije kraja, igrama štopera Meldina Dreškovića, defanzivnog veziste Dušana Lagatora i ispred njega Stefana Lončara - svi su bili zadovoljni.

Debrecin, koji je u pretposljednjem kolu prošle sezone izborio opstanak, ipak neće odustati od borbe za drugu ili treću poziciju.

- Iako do kraja gostujemo neprikosnovenom Ferencvarošu, smatram da imamo lakši raspored od rivala - PAKŠ-a i Kečkemeta, koji je četiri boda iznad na drugom mjestu. Trener Ferencvaroša Stanislav Čerčesov je obznanio da će do kraja igrati fudbaleri sa manjom minutažom i imamo šansu da osvojimo svih devet bodova. PAKŠ, sa druge strane, ima dva teška gostovanja, pobjedniku Kupa Zalaegeršegu, između ostalih, ali i dočekuje Puškaš akademiju koja nam diše za vratom - objasnio je poziciju Meldin Drešković.

Dvadesetpetogodišnji Plavljanin, koji je debitovao i za reprezentaciju Crne Gore, je nakon uspješnih sezona u Jezeru te titule prvaka Crne Gore sa Sutjeskom, klasu uspio da pokaže i u najjačoj ligi Mađarske.

- I više sam nego zadovoljan. Od 17 utakmica na kojima sam bio starter, čak sedam puta sam bio u idealnoj postavi kola, koju objavljuje liga. Zaustavili smo i najboljeg strijelca lige sa 26 golova, Vargu iz PAKŠ-a, i imamo razloga da budemo ponosni. Zahvalnost svakako dugujem srpskom stručnom štabu na čelu sa Srđanom Blagojevićem, koji mi je ukazao šansu kada je došao nakon 9. kola. Iskoristio sam je i na kraju moje prve, od dvije plus jedne godine ugovora, sasvim sam zadovoljan, a i svi u klubu. Posebno me raduje ljubav, poštovanje i uvažavanje od strane navijača, i svi su me sjajno prihvatili. Iako sam na putovanjima ili karantinu cimer sa Lončarom, svi saigrači izlazimo zajedno na kafu, družimo se... Uprava, koja je preuzela klub pred početak sezone, takođe je zadovoljna i dobijamo bonuse za svaki pozitivan rezultat. Plasman u evropske kvalifikacije nije bio prvobitni cilj i u slučaju da uspijemo, značilo bi i dodatne premije - rekao je Drešković.

A u sezonu u prvom inostranom angažmanu štoper iz Plava je ušao sa povredom stopala.

- Sve je to sada iza, nije bilo novih problema, odigrao sam odlično, postigao dva važna gola. Ipak, udaljilo me je od reprezentacije, pa sada uz aktuelnog, Lončara, u najbrojnijoj koloniji u Debrecinu imamo dva bivša crnogorska reprezentativca. Mislim, trenutno bivša, jer i Lagator igra sjajnu sezonu, bilo na svojoj poziciji zadnjeg veznog ili štopera pored mene, ako povrede ili kartoni uslove potrebu. Univerzalan je igrač, dok se Lončar priključio na polusezoni, ali se brzo uklopio i pogađao je i u prvenstvu i Kupu - zaključuje Dresković.

Bonus video: