Bijelsa preuzima Urugvaj, dobiće ugovor do Mundijala 2026.

"Postigli smo dogovor, ostalo je još samo potpisivanje ugovora", rekao je funkcioner Fudbalskog saveza Urugvaja Horhe Kasales

3021 pregleda 0 komentar(a)
Bijelsa, Foto: Shutterstock
Bijelsa, Foto: Shutterstock

Argentinac Marselo Bijelsa preuzeće reprezentaciju Urugvaja i vodiće je najmanje do Svjetskog prvenstva 2026. godine, potvrdio je prošle noći Fudbalski savez Urugvaja.

"Postigli smo dogovor, ostalo je još samo potpisivanje ugovora", rekao je funkcioner Fudbalskog saveza Urugvaja Horhe Kasales i dodao da su pregovori sa Bijelsom trajali tri mjeseca.

Urugvaj je bio bez selektora otkako je Dijegu Alonsu istekao ugovor nakon eliminacije te selekcije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru prošle godine.

Povezani članci

07. April 2023.

Postignut usmeni dogovor: "El loko" preuzima Urugvaj

Bijelsa (67) bi trebalo da debituje na klupi Urugvaja u junu na dvije prijateljske utakmice, prije nego što u septembru započne južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi.

Ovaj 67-godišnji trener je vodio reprezentaciju Argentine od 1998. do 2004, kao i selekciju Čilea od 2007. do 2011. godine. Takođe je trenirao Espanjol, Atletik Bilbao, Marsej, Lacio i Lil, a bio je bez posla od februara 2022. godine kada je dobio otkaz u Lidsu.

Bonus video: