Spaleti ima uslove, može li De Laurentis da ih ispuni?

Iskusni trener želi da u klubu ostane sportski direktor Kristijano Đuntoli koji je velika želja Juventusa

2971 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Napoli je osvojio Skudeto poslije 33 godine, uradio je to dominantno, ali sada je vrijeme da se svi u klubu vrate u realnost i polako planiraju narednu sezonu.

Mnogo je dilema u Napulju manje od mjesec pred kraj šampionata, a jedna od najvećih je svakako da li će na klupi ostati Lućano Spaleti.

Iskusni stručnjak je ušao u istoriju "azura", italijanski mediji prenose da ga tek čeka sastanak sa predsjednikom Aurelijom de Laurentisom.

Nakon njega bi neke stvari trebalo da budu jasnije...

Spaleti navodno ima nekoliko uslova, a prvi je da u klubu ostane sportski direktor Kristijano Đuntoli kojeg želi Juventus.

Sportski sektor, tandem Đuntoli - Spaleti, u posljednja tri prelazna roka je napravio fantastičan posao, bitno uticao na budžet i doveo pojačanja koja su se ispostavila kao kapitalna. Prije svih se tu misli na Hviču Kvaracheliju i Korejca Kima...

Ostanak Đuntolija bi, vjeruje se, bio garancija za Spaletija da će Napoli nastaviti pravim putem i da bi bio aktivan u ljetnjem prelaznom roku.

I na kraju, nije nebitan ni finansijski dio za Spaletija, koji bi - ako De Laurentis ispuni dva prva uslova - trebalo da produži ugovor (ističe mu na ljeto 2024).

Nekadašnji trener Intera i Rome sada ima godišnju platu od 2,8 miliona eura, a sada se pominje cifra od 4,5 miliona...

Bonus video: