Tri penala, crveni karton i remi na "Eland roudu"

Lids i Njukasl igrali neriješeno (2:2) u 26. kolu Premijer lige

6884 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Lidsa i Njukasla igrali su danas neriješeno (2:2) u interesantnom meču 36. kola Premijer lige.

Lids je vodio 1:0, imao penal da duplira prednost, ali je Bamford bio neprecizan. Potom je Njukasl preokrenuo, ali do kraja utakmice nije mogao da sačuva prednost.

Utakmica na "Eland roudu" počela je izvanredno za domaću ekipu. Već u sedmom minutu Rodrigo je šutirao glavom, Poup odbranio, a odbijenu loptu u mrežu zakucao Ejling.

BIli su minuti kada je domaća ekipa igrala bolje, više prijetila i u 28. minutu dobila penal. Žoelinton je oborio Firpa, arbitar dosudio penal, a Poup odbranio udarac Bamfordu.

Tri minuta kasnije dosuđen je novi penal, ovog puta za goste. Isak je bio u kaznenom prostoru, Fripo se okliznuo i nije mogao da ga zaustavi, a neoprezan u ovoj situaciji bio je Vober, koji je oborio napadača "svraka". Siguran sa 11 metara bio je Kalum Vilson.

Njukasl je preokrenuo sredinom drugog dijela, kada je dosuđen novi penal, jer je Firpo igrao rukom. Vilson je ponovo bio precizan.

Djelovalo je tada da Njukasl kontroliše utakmicu i da će pobijediti, a onda je uslijedio kiks Tripijea. Kapiten Njukasla je prvo poklonio korner domaćoj ekipi, a onda ga je, nakon udarca iz ugla, lopta udarila u glavu prilikom udarca Kristensena i završila u mreži.

U finišu utakmice Lids je ostao sa igračem manje, jer je Firpo dobio crveni karton.

Njukasl ostaje na trećem mjestu sa 66 bodova i ima četiri boda više od petoplasiranog Liverpula.

Lids je u zoni ispadanja, na 18. mjestu, sa bodom manje od Evertona.

Bonus video: