Budućnost i u Bijelom Polju teoretski može do titule, Pavličić: Konačno smo fokusirani samo na sebe

Podgorilčani bi sjutra otvorili šampanjac u slučaj pobjede nad Jedinstvom i poraza Sutjeske od Rudara. Vjerovatnije je da sve sve prolongira za naredno kolo

9690 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti mogli bi teoretski i sjutra, u 34. kolu Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, da osvoje titulu ako pobijede Jedinstvo u Bijelom Polju, a Sutjeska izgubi u Nikšiću protiv Rudara.

Ostala bi dva kola, izabranici Miodraga Džudovića imali bi šest bodova više i prednost u međusobnom skoru, što bi im i matematički donijelo šampionski prsten.

Realnije je, ipak, da Budućnost, protiv ovog proljeća sjajnog, ali rezultatski neopterećenog Jedinstva France (kakav paradoks - Bjelopoljci su treći, a nisu aplicirali za Evropu) pokuša da ostvari trijumf koji bi je značajno približio rekordnoj šestoj tituli.

U tom slučaju, Podgoričani bi naredne subote - a pod uslovom da Sutjeska pobijedi ili remizira sjutra sa Rudarom - igrali na svom stadionu za titulu protiv Jezera.

”Mislim da smo došli do situacije da smo fokusirani samo na sebe i na našu igru. Čitava sezona staje u dvije - tri utakmice na kraju, dvije pobjede nam rješavaju još jednu titulu i mislim da dodatni motiv nikome neće trebati. Naš cilj je jasan”, kazao je golman Budućnosti Đorđije Pavličić.

”Plavi” su ove sezone sva tri puta pobijedili Jedinstvo, a da nisu primili gol - 3:0 i 4:0 pod Goricom, 1:0 u gostima, a ako slično urade i sjutra, moći će da se kaže da su im Bjelopoljci omiljeni protivnik.

”Jedinstvo je sigurno najprijatnije iznenađenje u našoj ligi ove sezone. Vjerujem i da će atmosfera u Bijelom Polju biti sjajna, a stadion vjerovatno pun. Naši navijači su uz nas od prvog do posljednjeg kola, na svakoj utakmici su bili prisutni, pružali su nam podršku i mislim da će ovaj kraj da bude najljepši - kako nama, tako i njima”, dodao je Pavličić.

Sutjeska se, s druge strane, još nada čudu - pobjedama u posljednja tri kola i barem dva kiksa Budućnosti, što je jedina šansa da se dogodi senzacionalni preokret. Izabranici Nenada Brnovića, za početak, treba da pobijede Rudar kraj Bistrice.

”Rudar je kvalitetna ekipa koja bilježi dobre rezultate, još se bori za opstanak i doći će vrlo motivisana. Ako mi budemo pravi, ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice, upisaćemo tri boda”, kaže vezista Sutjeske Dušan Vuković.

Pljevljaci su osvojili četiri boda u dva posljednja kola i pet bodova se udaljili od začelja. Sada vjeruju u opstanak bez baraža, ali moraju da preskoče Mornar, koji ima tri boda više.

”Veoma bitna i veoma teška utakmica, jer je Rudar u dobrom nizu. Ako, međutim, ponovimo igru iz prethodnih kola, rezultat neće izostati”, kaže pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković.

Bonus video: