Zeta prejaka za Petrovac

Zeta pod Malim brdom slavila sa 1:0 i nanijela Petrovcu peti uzastopni poraz
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Filip Roganović
Zeta, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.09.2017. 18:15h

Zeta je pobijedila Petrovac u gostima sa 1:0 u premijernom meču 6. kola Telekom 1. CFL.

Ekipa Dejana Roganovića stigla je do 11 bodova i učvrstila se na trećem mjestu, iza Sutjeske (13) i Budućnosti (12), koji svoje mečeve igraju sjutra.

Petrovčani su, s druge strane, ostali prikovani za dno sa samo tri boda, a ovo im je bio peti uzastopni poraz u prvenstvu.

Zeta je bila mnogo bolja od Petrovca i po izglednim šansama, mogla je da slavi i ubjedljivijim rezultatom.

Jedini gol postigao je bek Pešukić u nadoknadi prvog poluvremena - njegov centaršut sa lijeve strane prevario je golmana Popovića, nakon što Nikola Krstović glavom nije uspio da zakači loptu.

Krstović je mogao da dovede Zetu u vođstvo i u 4. minutu, kada mu je odbranio Popović, dok je sjajan udarac Vukčevića sa ivice šesnaesterca već u narednom napadu završio tik iznad prečke.

Lijep pokušaj imao je i Adžović u 13. minutu - lopta je fijuknula pored gola.

Na startu nastavka Zeta je mogla do drugog gola, ali je novi sjajan udarac glavom Krstovića u 54. minutu odlično odbranio Popović.

Dobru priliku za goste imao je Stevanović u 64. minutu - sa desetak metara poslao je loptu daleko pored gola, iako je golman Popović bio na zemlji, odbranivši prethodno udarac Milojka.

Rezervisa Balša Božović zamalo je promašio šest minuta prije kraja, odmjerenim udarcem sa 20 metara.

Jedinu šansu, i to veliku, Petrovčani su imali u 86. minutu.

Nikola Savović je odapeo po zemlji sa skoro 30 metara, golman Zete Đurović je uz pomoć stative odbio loptu u polje, na nju je natrčao Đorđević i poslao je preko prečke, doduše iz ne baš idealne pozicije (iskosa sa desne strane).

U ostalim mečevima 6. kola sjutra se sastaju Grbalj - Sutjeska (15 sati, RTCG), Dečić - Budućnost, Mladost - Iskra i Rudar - Kom (16h).

Bonus video: