OFK Mladost DG novi prvoligaš, odluka za baraž u dva posljednja kola

OFK Mladost DG prvi put će igrati u Merdiianbet Prvoj fudbalskoj ligi, pošto je obezbijedilo pobjedu u Drugoj fudbalskoj ligi

17250 pregleda 7 komentar(a)
Klub iz Donje Gorice debitovaće u eliti, Foto: OFK Mladost DG
Klub iz Donje Gorice debitovaće u eliti, Foto: OFK Mladost DG

OFK Mladost DG, klub osnovan tek 2019. godine debitovaće naredne sezone u najjačem fudbalskom prvenstvu Crne Gore.

Novi prvoligaš je danas na Starom aerdoromu slavio protiv Igala sa 2:1, iskoristio kiks Berana da obezbijedi plasman u Prvu ligu. Željko Krstović s apenala u 39, te Kenan Orahovac u 56, pogađali su za domaćina, Boško Guzina je uspio samo da prepolovi prednost u 72. minutu.

Mladost ima šest bodova više od jesenjeg rpvaka, Berana, a oba kluba imaju još po jednu utakmicu. U posljednjem 36. Mladost će moći na svom terenu - DG areni u utakmici sa Grbljem, da proslavi pobjedu u prvenstvu.

Berane je nakon tri pobjede u međusobnim duelima izgubilo od Bokelja sa 1:0 - gol Igora Vukčevića u 23. minutu.. Berancima je za mjesto u baražu potrebno da pobjedom u Igalu prekinu niz od šest utakmica bez trijumfa.

Kom je porazom na svom terenu od Grblja (1:0) - gol Žarka Vilotijevića u četvrtom minutu nadoknade, ispustio priliku da sve zavisi od njega u dva posljednja kola. Ukoliko Berane slavi, ali i Bokelj u obje utakmice do kraja, Zlatičani ostaju bez baraža za popunu Meridianbet 1. CFL-a.

Berane ima tri boda ali i utakmicu više od Bokelja, Kom ima četiri boda manje od Berana i utakmicu manje.

A Zeta je ostala na dnu tabele, pošto je na DG areni remizirala sa Podgoricom. Gosti su vodili golom Alekse Krstovića od 31. minuta, ali je domaćin izjednačio sa penala koji je u 83. minutu pogodio Luka Maraš.

I borba za opstanak još nije gotova, deveta Zeta ima 33, Grbalj 35, Otrant 36 a Igalo 37 bodova i svi po još dvije utakmice.

Bonus video: