Povratak klupskog fudbala: Ovo su najzanimljiviji mečevi koji nas čekaju za vikend

Ovog vikenda nastavljaju se nacionalna prvenstva, kao uvertira za mečeve Lige šampiona, koja startuje već u utorak i srijedu
0 komentar(a)
Liverpul - Mančester siti, Foto: Reuters
Liverpul - Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.09.2017. 16:49h

Najjači evropski šampionati su se tek zahuktali, kada ih je "prekratila" reprezentativna pauza.

Ovog vikenda nastavljaju se nacionalna prvenstva, kao uvertira za mečeve Lige šampiona, koja startuje već u utorak i srijedu.

Baš zbog početka Lige šampiona, najjači evropski klubovi igraće u subotu, a na programu je nekoliko derbija i "mega" utakmica.

Premijer liga

Počinje super-derbijem: Mančester siti dočekuje Liverpul u subotu u 13.30.

"Volim kada igraju ova dva tima. Često se dešava da prva utakmica kola, posebno nakon pauze od dvije sedmice, donese slabiju igru, ali ne vidim da će to biti slučaj ovoga puta. Mančester siti i Liverpul znaju da igraju na jedan i jedini način, a to je napad, napad i samo napad", napisao je analitičar "Skaj sportsa", nekadašnji fudbaler Arsenala Pol Merson, koji je prognozirao pobjedu Sitija od 3:2.

U 16 sati u subotu, u standardnom engleskom terminu, biće nekoliko interesantnih utakmica.

Lester i Čelsi, dva posljednja šampiona, sudariće se na "King Paueru", dok će na "Gudison parku" igrati Everton i Totenhem.

Posljednji subotnji termin (18.30 časova) rezervisan je za lidera - Mančester junajted gostuje Stouku na stadionu "Bet 365", nekadašnjoj "Britaniji".

Kada je Junajted posljednji put slavio u Stouku, 2013. godine - osvojio je titulu šampiona, posljednju u Fergusonovoj eri. Dejvid Mojes, pa Van Gal dva puta, nisu slavili na "Britaniji", a Žoze Murinjo će pokušati da prekine seriju.

U nedjelju će se igrati dva meča između timova koji neće konkurisati za vrh: Barnli - Kristal Palas, Svonsi - Njukasl.

Primera

Treće kolo zaredom, Atletiko Madrid i Stefan Savić će gostovati - ovog puta Valensiji na "Mestalji", na kojoj su slavili u prethodne dvije sezone (subota, 16.15).

"Kolćonerosi" su zatražili još malo vremena do prve domaće utakmice, kako bi trava novog stadiona zasjala u punom sjaju.

Već narednog vikenda, 16. septembra, na utakmici protiv Malage svečano će otvoriti najmoderniji stadion u Španiji, moćni "Vanda Metropolitano".

A dok "Santjago Bernabeu" i "Kamp Nou", dva kultna i najpoznatija španska stadiona čekaju na rekonstrukcije, Real i Barsa nastavljaju trku za titulu.

I oni i igraju u subotu.

Madriđani već u 13 sati, kod kuće protiv Levantea, traže povratak pobjedama nakon kiksa protiv Valensije u prošlom kolu, dok Barselona u 20.45 igra gradski derbi sa Espanjolom.

U subotu igra i Sevilja, četvrti španski predstavnik u Ligi šampiona, i to protiv Eibara na "Sančes Pishuanu".

Serija A

Utakmice najjače italijanske lige ove sezone traju duže, zbog masovne primjene "VAR" sistema, kamera koje služe na ispomoć sudijama.

Juventus je na taj način dobio penal u prvom kolu protiv Kaljarija, a pokušaće i bez toga da pobijedi Kjevo na svojoj areni na otvaranju 3. kola (subota, 18.30).

Roma je isto veče trebalo da gostuje Sampdoriji (20.45), ali je meč odložen zbog "narandžastog alarma" i najave jake kiše koja bi trebalo da se sruči na Đenovu.

U nedjeljom "matineu" (12.30) Inter će dočekati Spal, dok Marušićev Lacio u jednom od derbija kola igra na "Olimpiku" sa Milanom (nedjelja, 15 sati).

Kolo zatvaraju Bolonja i Napoli (20.45).

Liga 1

Nejmar - Mbape, napadački tandem od 400 miliona eura, mogao bi da se predstavi več večeras (petak) - Pari Sen Žermen putuje na sjeveroistok, na duel sa Mecom (20.45).

U subotu u 16 sati igra se derbi Azurne obale, Nica - Monako, vjerovatno bez Stevana Jovetića, koji je tek prije tri dana stigao u Monte Karlo.

Možda će trener "kneževa" Leonardo Žardim odlučiti da ga ipak uvrsti u zapisnik.

U nedjelju igraju Lion - Gengam (17) i Marsej - Ren (21).

Bundesliga

Borusija Dortmund u subotu u 15.30 gostuje Frajburgu, a Bajern Minhen putuje u Hofenhajm - duel na "Rajn-Nekar areni", ujedno i derbi kola, najavljen je za subotu u 18.30 sati.

U nedjelju igraju Herta - Verder i Šalke - Štutgart.

Bonus video: