Englezi skratili prelazni rok - zašto su Murinjo i Gvardiola bili protiv?

Odluka o skraćenju prelaznog roka u Engleskoj nije donijeta jednoglasno. Protiv su bili Mančester junajted, Mančester siti, Votford, Svonsi i Kristal Palas, dok je Votford bio uzdržan.
0 komentar(a)
Gvardiola Murinjo, Foto: Twitter
Gvardiola Murinjo, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.09.2017. 16:02h

Engleski Premijerligaši juče su izlgasali istorijsku odluku o skraćenju prelaznog roka.

"Fudbalska pijaca" zatvoriće se 9. avgusta, dva dana nakon početka sezone, a ne 31. avgusta, kao što je do sada bio slučaj, ukjučujući i ovo ljeto.

Englezi na taj način žele da izbjegnu transfer-ludilo i dovođenje igrača u jeku sezone, iako će fudbaleri moći da idu iz engleskih klubova sve do posljednjeg dana avgusta.

Odluka, međutim, nije donijeta jednoglasno. Protiv su bili Mančester junajted, Mančester siti, Votford, Svonsi i Kristal Palas, dok je Barnli bio uzdržan.

"Kada se vrata prelaznog roka zatvore, evropski klubovi će i dalje moći da odvode igrače iz Premijer lige. Biće u prednosti više od 20 dana. Eto zašto smo mi glasali protiv. Nije problem 9. avgust, problem su jednaki uslovi za sve, kojih ovdje nema", kazao je trener Junajteda Žoze Murinjo.

Njemu, kao treneru, to ne predstavlja problem, kaže...

"Saosjećam se sa našom upravom. Ja bih želio da prvog dana priprema imam tim koji će početi sezonu, jer ne volim ta iščekivanja i kasne odluke. Znam, međutim, da to nije uvijek moguće, jer se oko prelazaka igrača često vode dugi pregovodi, a evropski klubovi su sada u prednosti u odnosu na Engleske".

Murinjo, međutim, nije zabrinut:

"Junajted će biti jak i kada se prelazni rok završi 9. avgusta".

Pep Gvardiola, trener Sitija, takođe je glasao protiv.

"Premijer liga je inovativna u mnogim stvarima, koje druge evropske lige ne prate odmah. U ovom slučaju, to nije prednost. Nadam se da ćemo razgovarati sa ljudima iz Uefe i Fife, da se prelazni rok u svakoj zemlji završi u isto vrijeme", istakao je Gvardiola.

Murinjo i Gvardiola su najviše potrošili u Engleskoj ovog ljeta.

Posebno je bio izdašan Siti - čak 244 miliona potrošio je Gvardiola za dovođenje novih fudbalera, dok je Murinjo tri nova igrača platio 164 miliona.

Bonus video: