Liverpul još vjeruje u Ligu šampiona, Lester klizi ka Čempionšipu

„Redsi” su večeras na gostovanju Lesteru upisali sedmu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi, čime su prišli na samo bod zaostatka Njukaslu i Mančester junajtedu, koji dijele 3. i 4. mjesto, ali imaju i meč više do kraja

7170 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters/Carl Recine
Foto: Reuters/Carl Recine

Možda je kasno, ali Liverpul je ušao u seriju pobjeda koja ga drži „živim” u borbi za Ligu šampiona.

„Redsi” su večeras na gostovanju Lesteru upisali sedmu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi (3:0), čime su prišli na samo bod zaostatka Njukaslu i Mančester junajtedu, koji dijele 3. i 4. mjesto.

Tim Jirgena Klopa, međutim, do kraja ima svega dvije utakmice, a „svrake” i „crveni đavoli” po tri.

Meč je riješen u razmaku od tri minuta, mada je ta razlika bila mnogo manja, jer se gledao VAR poslije oba gola Kurtisa Džonsa.

Mladi fudbaler je pogodio u 33. minutu nakon asistencije Mohameda Salaha, a čim se krenulo sa centra, isti tandem je opet presudio „lisicama”.

Tačku na meč je stavio Trent Aleksander-Arnold perfektno izvedenim slobodnim udarcem u 71. minutu.

Liverpul do kraja dočekuje Aston Vilu i gostuje Sautemptonu, a njegovi rivali imaju mnogo teži raspored.

Pogotovo Njukasl - tim Edija Haua dočekuje Brajton i Lester, a gostuje Čelsiju, dok će Junajted prvo na noge Bornmutu, a onda na „Old trafordu” biti domaćin Čelsiju i Fulamu.

A Lester je u velikom problemu i prijeti mu selidba u Čempionšip sedam godina nakon istorijske titule - osim meča sa Njukaslom, dočekuje i Vest Hem, a dva boda je ispod zone spasa.

Bonus video: