Inter vidi Istanbul, Milan sanja preokret

Revanš polufinala Lige šampiona: “Nerazuri” poslije pobjede od 2:0 u prvom susretu favoriti da se plasiraju u finale, “rosoneri” ne žele da se predaju pred 70 hiljada protivničkih navijača

14493 pregleda 0 komentar(a)
Edin Džeko je golom otvorio prvi derbi, Foto: Reuters
Edin Džeko je golom otvorio prvi derbi, Foto: Reuters

Sve što se prije šest dana dešavalo u Derbiju dela Madonina govori da je Inter veliki favorit da se plasira u finale Lige šampiona, prvi put od 2010. i godine kada je osvojio čuvenu “tripletu” pod vođstvom Žozea Murinja.

Prošlo je 13 godina, kao da je prošla čitava vječnost, ali “nerazuri” sada vide šansu da ponovo urade nešto veliko - protiv najvećeg rivala Milana, tima koji je u prvih 90 minuta polufinala potpuno podbacio.

Inter pred večerašnji revanš ima prednost od 2:0, donijeli su mu je Edin Džeko i Henrih Mhitarjan. Ta razlika je realno mogla da bude i veća po broju šansi - pogotovo u prvom poluvremenu - koje je stvorio tim Simonea Inzagija.

Pred Interom i Milanom je utakmica istine, s tim što su pod mnogo većim pritiskom “rosoneri”, jer u Seriji A prilično kasne (pet bodova tri kola prije kraja) za mjestom koje garantuje plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Iza Milana su teški dani, poraz od Intera je bitno uticao na atmosferu u klubu i oko njega, a izgubljeni meč od Specije u subotu dodatno je pokvario atmosferu. Razočaranje nisu krili ni najvatreniji navijači, koji su poslije duela sa Specijom postrojili igrače i stručni štab i tražili im samo jedno: “Izbacite Inter”.

INZAGI: NEMA KALKULACIJA

Rezultat iz prve utakmice daje za pravo Interu da vjeruje da je favorit za put u Istanbul 10. juna. Ali i niz koji ima protiv Milana govori ko je trenutno bolji - Inter je u 2023. slavio u sva tri meča uz gol-razliku 6:0.

- Znam da nas mnogi već vide u finalu, ali mi i ne pomišljamo da je gotovo. Pobjeda od 2:0 čini da se mi pitamo i znamo da smo favoriti, ali u 90 minuta svašta može da se dogodi - kaže Inzagi.

Podsjetio je Inzagi na urađeno u svom mandatu u milanskom klubu.

- Imamo četiri ili pet finala iza sebe, u sastavu prvake Evrope i svijeta. Iskustvo igranja velikih utakmica postoji i ne želim da kalkulišemo i branimo prednost koju smo odličnom igrom stekli u prvom meču. Inter ima svoj plan, a on nije defanziva - jasan je Inzagi.

Liga šampiona
foto: Graphic News

Romelu Lukaku je u odličnoj formi, pa je novinare zanimalo da li će igrati od prvog minuta.

- Ne znam da li je u stanju da igra tri utakmice u sedam dana, ali ovo je Romelu kakvog želimo. Svi znamo njegove mogućnosti, ali Marcelo Brozović i on su dugo pauzirali i tim je patio bez njih. Sada je grupa brojnija i svi dobijaju šansu - kazao je Inzagi.

Šta se očekuje od Intera i kako razmišlja ekipa vidi se u rečenici Franćeska Aćerbija.

- Ako ispadnemo, onda je ova sezona s....e. Biće neuspješna i katastrofalna. Šta je ključno? Da pristup bude kao da nemamo jedan odsto veće šanse od rivala za plasman u finale - istakao je iskusni štoper.

PIOLI: SVE MORA DA BUDE DRUGAČIJE

Milanove šanse u revanšu zavise i od prisustva Rafaela Leaa. Portugalac je zbog povrede propustio prvi duel, nije ga bilo ni protiv Specije, ali je u nedjelju odradio jedan dio treninga sa ekipom.

- Mislim da je Rafa dobro - kazao je misteriozno trener Milana Stefano Pioli i dodao:

- Ako bude spreman, igraće.

Sa Leaom ili bez njega, Milan mora da se drastično promijeni.

- Sve mora da bude drugačije u odnosu na prvu utakmicu, a u očima momaka vidim da su spremni da to urade. Niko nije vjerovao da možemo do polufinala, sada malo ko misli da možemo u finale - neka nam to bude dodatni motiv - kazao je Pioli.

”Rosoneri” su u prvom meču tek u drugom poluvremenu uradili nešto pred golom Andrea Onane. Žunior Mesias je imao dobru šansu, a Sandro Tonali je pogodio stativu.

- Dio drugog poluvremena može da bude model kako treba da igramo, ali sada nam treba savršenih 90 minuta. Moramo da pokažemo više kvaliteta, jednostavno moramo da budemo bolji od Intera da bismo došli u situaciju da se ravnopravno borimo za plasman u finale. Vjerujem da to možemo - poručio je Pioli.

Prošle sedmice je Milan od prodaje ulaznica zaradio rekordnih 10,4 miliona eura, a Inter će nadmašiti tu cifru - “Gazeta delo sport” ističe da će klub večeras od karata inkasirati 12 miliona.

”Preko pola miliona zahtjeva za ulaznicu je stiglo u klub”, tvrdi milanski sportski list.

Bonus video: