Kažić: Više bih volio da 'Budućnost šampion' piše na kraju

Sjutra Grbalj - Sutjeska (15 sati, TVCG), potom Dečić - Budućnost, Rudar - Kom i Mladost - Iskra (16)
88 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2017. 15:05h

Nastavlja se domaće prvenstvo, nakon dvije sedmice pauze zbog obaveza reprezentacije.

Petrovac i Zeta igraju danas u 18 časova uz prenos na TV Arenasport, dok su ostala četiri meča na programu sjutra.

Jedan je takođe televizijski - lider Sutjeska u subotu u 15 časova gostuje Grblju, uz ove sezone premijerni prenos na Televiziji Crne Gore.

U 16 časova počinju tri preostala duela, a sastaju se Dečić - Budućnost, Mladost - Grbalj i Rudar - Kom.

Rakojević: Da pokažemo da nismo slučajno prvi

Sutjeska je lider nakon pet kola, sa 13 osvojenih bodova, jednim više od drugoplasirane Budućnosti.

Nikšićani brane prvo mjesto protiv Grblja, a u Radanovićima ih čeka trener koji je Sutjesci donio dvije jedine titule do sada, Dragan Radojičić.

"Grbalj je iskusna ekipa, koja djeluje opasno i individualno i timski. Imaju šarene rezultate do sada, ali ne sumnjam da će sve doći na svoje mjesto, da će kolega Radojičić to posložiti na pravi način", kazao je trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Igor Ivanović, zvanično najbolji igrač lige u prošloj sezoni, sjutra bi prvi ove sezone trebalo da se nađe u startnoj postavi, nakon oporavka od povrede.

"Možda će Ivanović početi. Čeka nas težak meč, ali idemo tamo da pokažemo da nismo slučajno prvi na tabeli", kazao je Rakojević.

Kažić: Imamo stabilnu ekipu

Budućnost kasni bod za Sutjeskom, a nakon serija derbija prije reprezentativne pauze, ulazi u seriju lakših utakmica - čekaju je, naime, Dečić, Petrovac i Kom, tri trenutno posljednjeplasirane ekipe na tabeli.

"Ne bih rekao da je to lakši raspored, svaka utakmica je teška i nosi rizik, sve zavisi kako je u glavama fudbalera. Gostujemo Dečiću, a onda u 10 dana igramo tri utakmice na domaćem terenu, uključujući i Kup protiv Iskre. Jako je teško dobiti sve tri utakmice u nizu", kazao je Draga Kažić, trener Budućnosti.

U svakoj će, međutim, cilj biti pobjeda, ističe trener Budućnosti.

"Od svake utakmice očekujem maksimum, imamo kvalitet i spremnost za pobjede u svakoj utakmici. Kiksevi će se sigurno dešavati, ali mi imamo stabilnu ekipu koja zna šta hoće i zna šta su joj zadaci. Možda ne igramo lepršavo kako neki očekuju, nemamo takvu ekipu, ali napravili smo dobar sistem, protivnici nam nisu pravili mnogo problema pred golom, mi na svakoj utakmici stvorimo 4-5 čistih šansi", kazao je Kažić.

Milivoje Raičević, jedan od najboljih fudbalera Budućnosti, sjutra će se prvi put ove sezone u prvenstvenoj utakmici, baš kao Igor Ivanović, naći u prvoj postavi.

"Sanirao je povredu u prebrodio je strah. Psihološki je sada spreman 80 ili 90 odsto, fizički ne baš toliko, ali uvodićemo ga postepeno. Potreban nam je, u pitanju je po meni najbolji igrač lige u prošloj sezoni", dodao je Kažić.

Na pitanje da li priželjkuje smjenu na vrhu, trener Budućnosti je odgovorio:

"Prihvatam da sjutra pobijedimo i mi i Sutjeska. Mnogo mi je važnije da u junu naredne godine piše 'Budućnost šampion', a ne sada. Nismo samo mi i Sutjeska tu, ne zaboravite Mladost, a i Rudar može da se uključi", zaključio je Kažić.

Vukićević: Bez prava na grešku

Mladost je zaostala nakon pet kola, u kojima je zabilježila samo jednu pobjedu.

Zaostatak od sedam bodova za vodećim nije, međutim, još toliko alarmantan. Alarmantno će biti ako ekipa Dejana Vukićevića nastavi lošu seriju i nakon reprezentative pauze.

Sjutra se na domaćem terenu sastaje sa Iskrom.

"Teška utakmica, protiv kvalitetnog rivala, koji je posebno jak u ofanzivnom dijelu. Mi, sa druge strane, više nemamo pravo na kiks i siguran sam da će igrači dati maksimum kako bismo osvojili tri boda. Vjerujem da je utakmica protiv Sutjeske u prethodnom kolu pokazatelj da će ova ekipa u nastavku sezone igrati bolje nego u prvih pet kola", kazao je Vukićević.

Mladost je tokom pauze boravila u Beranama, a mini-pripreme je iskoristila i za opravak fudbalera.

"Đurišić, Petrović i Knežević su se oporavili, Adrović je uhvatio ritam, jer je kasnije počeo pripreme, a Radulović i Martinović su u punom trenažnom procesu. Sada imamo veću grupu igrača koja konkuriše za prvu postavu", kazao je Vukićević.

Bonus video: