Gvardiola: Italijanski tim nije baš poželjan u finalu

"Od prvog minuta revanša smo imali osjećaj da smo spremni. I pred meč smo bili mirni, nije postojala nikakva tenzija. Jednostavno se vidjelo da smo spremni da ovo uradimo na svoj način", istakao je Gvardiola poslije velike pobjede nad Realom

4610 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti je u velikom stilu došao do finala Lige šampiona - deklasirao je Real Madrid u revanšu na "Etihadu" 4:0 i pokazao da je u ovom momentu najbolji tim u Evropi.

Ali, do trofeja ima još jedan izazov - okršaj sa Interom 10. juna u Istanbulu gdje "građani" jure prvu titulu prvaka Starog kontinenta u istoriji.

"Nije baš poželjno da u finalu igrate protiv italijanske ekipe. Inter je pravi takmičarski tim, ali imamo vremena da se pripremimo. Sada moramo da slavimo, jer to se radi kada se izbori plasman u finale", rekao je Pep Gvardiola.

Trijumf nad Realom zaista i treba da se proslavi, jer je Gvardiolin tim odigrao gotovo savršeno.

Tako se "kraljevskom klubu" osvetio za prošlogodišnju eliminaciju u polufinalu.

"Bilo je bolno prošle sezone, govorili su da igrači nemaju karakter. A sada smo pokazali da smo posebna grupa ljudi. Od prvog minuta revanša smo imali osjećaj da smo spremni. I pred meč smo bili mirni, nije postojala nikakva tenzija. Jednostavno se vidjelo da smo spremni da ovo uradimo na svoj način", istakao je Gvardiola.

Bonus video: