Terzić zove navijače na proslavu titule

Vasilije Terzić podigao formu kada je najpotrebnije ekipi i u finišu sezone postigao oba pogotka, pod Goricom protiv Jezera sanja četvrtu titulu u dresu Budućnosti

3583 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Pojavio se kada je najviše trebalo ekipi... Vasilije Terzić, kapiten svih selekcija Budućnosti, od pjetlića do prvog tima, pokazao je u odlučujućim utakmicama da zna kako se osvajaju trofeji.

Sa po tri titule u Kupu Crne Gore i isto toliko naslova državnog prvaka, 24-godišnja desetka “plavih” donijela je ekipi tri boda odlučujućim golom protiv Arsenala, da bi ranim pogotkom u Bijelom Polju na gostovanju Jedinstvu i trijumfu od (3:1), stavila saigrače u lagodnu poziciju.

Zanimljivo, ovo su prvi Terzićevi golovi ove sezone, tek u maju, nakon mjeseci krize, čestog sjedjenja i na klupi.

Ipak, u svojoj 14. sezoni u “plavom” dresu, osmoj u prvom timu, nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore zna šta je potrebno da bi se osvojili trofeji.

Budućnost će u nedjelju ukoliko pobijedi Jezero pod Goricom osvojiti šestu, rekodnu titulu u samostalnoj Crnoj Gori. Biće dovoljan i bod ako Sutjeska ne pobijedi Petrovac.

”Moramo da damo maksimum protiv Jezera i slavimo pobjedu koja znači ne samo titulu, već i status najtrofejnijeg crnogorskog kluba. To zaslužuju prije svega naši vjerni navijači, ali i istorija i tradicija kluba, moji saigrači i odlični stručni štab na čelu sa trenerom Miodragom Džudovićem. To prije svega zaslužuje i naš grad i pozivam navijače da u što većem broju dođu u nedjelju 21. maja, i da pomognu da u sjajnoj atmosferi pobjedom proslavimo titulu”, kazao je 24-godišnji vezista.

Terzić je od pjetlića i 2012. godine bio ne samo neizostavan dio prvog tima “plavih”, već i kapiten u svim uzrastima ekipe, prošao je i sve mlađe reprezentativne selekcije, s tim, da nakon poziva u A selekciju Crne Gore u junu prošle godine nije dobio priliku i da debituje u dresu “sokola” i ostvari snove.

"Sve je nekako išlo isuviše lako, i možda sam se malo i opustio. Izgubio sam bio status prvotimca Budućnosti a onda sam shvatio da treba biti istrajan i vrijedno raditi do šanse. Ukazala se, i iskoristio sam je. Puno mi je pomogao dolazak u zimskom prelaznom roku Petra Grbića, tačnije njegov povratak u klub. Preuzeo je veliku odgovornost na svojim plećima, smatram da je bio najbolji igrač ove polusezone u ligi, a njegovo iskustvo i savjeti su nam jednako bili dragocjeni na terenu ili svlačionici".

"Preuzeo je i kapitensku traku, kada ne brani Miloš Dragojević i pokazao se kao pravi vođa. Atmosfera u ekipi je fantastična, odnosi sa trenerima isto, a ekipa ima i veliku budućnost, jer ne treba zaboraviti da je Vasilije Adžić, po meni naš najprespektivniji igrač, tek napunio 17 godina a ima toliko uspjeha i dobrih igara u klubu i selekciji. I nije jedini od mlađih koji dolaze", istakao je Terzić.

Budućnost na dva kola prije kraja ima tri boda više, ali i bolji međusobni skor od aktuelnog šampiona Sutjeske. U nedjelju pred svojom publikom Budućnost ima prvu meč loptu u šampionatu, druga bi bila u Baru sa Mornarom, naravno pod uslovom da Sutjeska ne napravi kiks.

"Cilj nam je i želja titula na svom stadionu i pred svojom publikom, a ne sumnjamo da ćemo do nje stići. Isuviše nas je zabolio taj poraz penalima u Kupu od Dečića, nakon dva osvojena trofeja zaredom. Tu ambiciju nismo ispunili, nažalost. A lična mi je da se opet nametnem i domognem dresa reprezentacije i nadam se svojim novim dobrim igrama", objasnio je Terzić i dodao:

"Naš klupski fudbal ima problem. Eto, sada se mora razmišljati i o pretkvalifikacionom turniru za kvalifikacije Lige šampiona na Islandu, a već za desetak dana ističu ugovori za čak 11 igrača ove ekipe Budućnosti. Svake godine je puno odlazaka pred evrokupove, a jako je teško za kratko vrijeme uklopiti novi tim. I sam sam u toj grupi igrača kojima ističe ugovor, imam nekoliko ponuda i nadam se da ću igrati vani. I ne znam da li ću igrati na Islandu, na upravi kluba je da obavi razgovore sa fudbalerima, i nađu se najbolja moguća rješenja", zaključio je Terzić.

Bonus video: