Murinjo u šestom finalu traži šesti trofej, Sevilja želi da potvrdi dominaciju u Ligi Evrope (VIDEO)

"Vučica" preživjela gostovanje Bajeru, Sevilja nadigrala Juve, pa je zakazan veliki okršaj 31. maja u Budimpešti

15422 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2023. 23:36h

Roma je dala sve za pobjedu u prvoj utakmici protiv Bajera, došla je do nje (1:0), a večeras u revanšu je imala samo jedan cilj - da se odbrani od njemačke ekipe.

Dozvolila je dominaciju "farmaceutima", trpjela šanse posebno u prvom poluvremenu, ali Žoze Murinjo je opet dobio ono što je htio - "vučica" je izdržala i ide u finale Lige Evrope (0:0).

Drugu godinu zaredom, Roma je u borbi za trofej u evropskim takmičenjima, nakon što je prošle bila bolja od Fejnorda u Ligi konferencije...

Portugalac je garancija za Rimljane, zahtjevni navijači nemaju problem da mu oproste to što je Roma na "Baj areni" imala cilj samo da sačuva gol. Trofej bi sve to izbrisao...

Bajer je bio prebrz za Romu u prvom dijelu, kada je i imao prilike da povede, a drugo poluvrijeme je bio period u kojem je Murinjova ekipa usporila utakmicu i uz dosta sreće sačuvala nulu, ali ie zbog povreda izgubila dvojicu bekova - Leonarda Spinacolu i Zekija Dželika.

Murinjo je stigao do šestog finala u karijeri (u svih pet prethodnih je stigao do pehara), a rival je sada najteži mogući u Ligi Evrope - Sevilja, rekorder u ovom takmičenju sa šest trofeja.

Sevilja je u revanšu nakon produžetaka bila bolja od Juventusa 2:1, iako su gosti vodili na "Pishuanu" (u Torinu je bilo 1:1).

Dušan Vlahović je u 65. minutu pogodio za "staru damu", izjednačio je Suso u 71, a preokret je donio Erik Lamela u 95.

Finale je 31. maja u Budimpešti.

Bonus video: