Navijači AZ Alkmara upali na gostujuću tribinu, igrači Vest Hema branili članove porodice

"Moja porodica i moji prijatelji su takođe bili na tribinama. Tek sam kasnije vidio šta se dogodilo", dodao je on.

3105 pregleda 0 komentar(a)
Navijači AZ Alkmara tokom utakmice sa Vest Hemom, Foto: Reuters
Navijači AZ Alkmara tokom utakmice sa Vest Hemom, Foto: Reuters

Navijački neredi obilježili su prošle noći kraj revanš utakmice polufinala Lige konferencija između fudbalera AZ Alkmara i Vest Hema, a u sukob se umiješalo i nekoliko igrača, uključujući i kapitena engleskog tima Deklana Rajsa.

Pristalice holandskog tima su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka upale na tribinu stadiona u Alkmaru, gdje su bili smješteni navijači gostujućeg tima, prije svega prijatelji i članovi porodica igrača Vest Hema.

Nakon izbijanja sukoba na tribinu su otišli i igrači Vest Hema, kako bi zaštitili svoje pristalice. Holandska policija je ubrzo intervenisala i poslije desetak minuta uspostavila mir na stadionu.

Fudbaleri Vest Hema plasirali su se u četvrtak uveče u finale Lige konferencija, pošto su na gostovanju pobedili AZ Alkmar sa 1:0. Prvi meč u Londonu završen je pobjedom Vest Hema 2:1.

Engleski tim će u finalu Lige konferencija igrati protiv Fjorentine. Finale se igra 7. juna u Pragu.

Trener Vest Hema Dejvid Mojes osvrnuo se poslije meča na incidente i rekao da su igrači samo želeli da zaštite porodicu i prijatelje.

"Moja porodica i moji prijatelji su takođe bili na tribinama. Tek sam kasnije vidio šta se dogodilo", dodao je on.

Navijački neredi sve su češći u Holandiji, a u nedjelju je prekinut meč tamošnjeg prvenstva između Groningena i Ajaksa, nakon što su na teren ubačene dimne bombe.

Prošlog mjeseca vezni igrač Ajaksa Devi Klasen pogođen je upaljačem u glavu, tokom polufinala Kupa sa Fejenordom.

Bonus video: