Mrvaljević: Nema ništa ljepše nego slaviti titulu sa navijačima

Napadač Budućnosti Marko Mrvaljević pred sjutrašnji “dan za titulu” i duel protiv Jezera pod Goricom

2302 pregleda 1 komentar(a)
Marko Mrvaljević (bijeli dres) na meču protiv Sutjeske, Foto: FSCG
Marko Mrvaljević (bijeli dres) na meču protiv Sutjeske, Foto: FSCG

Budućnost je prošle sezone tri puta poražena od Jezera, na mečevima sa timom iz Plava ukupno je izgubila devet bodova. Sezonu je završila na drugom mjestu tako što je imala osam bodova manje Sutjeske.

”Svi znamo da su nas prošle godine praktično koštali titule...”, sjeća se napadač Budućnosti Marko Mrvaljević prošlosezonske “noćne more” u duelima sa Jezerom.

Neka vrsta satisfakcije za Podgoričane stiže u finišu ove sezone, sjutra, u nedjelju 21. maja - pobjeda nad Jezerom donijeće im šestu titulu prvaka Crne Gore.

Dovoljan bi bio i bod ako Sutjeska ne pobijedi Petrovac, svejedno - pod Goricom se sprema šampionsko slavlje.

Mrvaljević i drugovi moraju, prije toga, da posao obave na terenu, kako ne bi morali u Bar u posljednjem kolu po šampionski pehar.

”I ove sezone smo teško izašli sa Jezerom pod pod Goricom”, nastavlja Mrvaljević, podsjećajući se na trijumf od 2:1 ostvaren golom u posljednjem minutu.

U nedjelju su, međutim, drugačije okolnosti. Budućnost igra za titulu, Jezero je već viđeno u baražu za opstanak - ne može direktno ispasti iz lige, jer ima sedam bodova više od posljednjeplasirane Iskre, a teško može do direktnog spasa, jer Mornar ima četiri boda više.

Tim Rada Petrovića je, takođe, dobio samo tri od posljednja 23 meča, pa je jasno da je Budućnost apsolutni favorit da u nedjelju oko 20 sati (svi mečevi pretposljednjeg kola počinju u 18 h) otvori šampanjac.

”Svi znamo da nam eventualni trijumf donosi titulu, a mislim da nema ništa ljepše na svijetu nego je proslaviti u svojoj kući sa svojim navijačima. Vjerujem da ćemo svi dati sve od sebe, čak i više od maksimuma i da ćemo na kraju slaviti titulu. Fokus cijele ekipe je na Jezeru i živimo za taj momenat kada ćemo i matematički osvojiti titulu”, kaže 21-godišnji napadač.

Mrvaljević nosi broj 87 na dresu, kako se navodi na klupskom sajtu, upravo zbog navijača Budućnosti. Jer, grupa “varvari” zvanično je osnovana 1987. godine.

Bila bi ovo njegova druga titula u dresu Budućnosti, a prva koju bi slavio - sa navijačima. Jer, 2021. Budućnost je, kao više puta u prošlosti, slavila - pred praznim tribinama.

”Prva titula se ne zaboravlja, ali ukoliko u nedjelju proslavimo pehar možda će biti nekako draži, jer ćemo slaviti sa navijačima, a ja sam ove sezone imao doprinos u prvom timu”, ističe Mrvaljević, koji je ove sezone postigao šest golova.

Posljednji, za sada, u prošlom kolu, u vjerovatno ključnog pobjedi protiv Jedinstva u gostima.

”Moram da budem zadovoljan postignutim golom, pogodak uvijek znači napadaču. Ispred sebe smo imali teško gostovanje protiv tima koji je treći na tabeli i koji igra maestralno kod kuće cijele sezone. Sigurno je da su mnogi mislili da možemo da se okliznemo, ali bili smo svjesni da smo nadomak titule i da nam najbliži pratilac diše za vratom i učinili smo sve da prevaziđemo pritisak. Prevazišli smo ga na pravi način”, zaključuje Mrvaljević u razgovoru za sajt kluba.

Bonus video: