Samo remi za Liverpul, Junajted i Njukasl na bod od Lige šampiona (VIDEO)

"Redsi" izbjegli poraz u duelu sa Aston Vilom, ali to vjerovatno neće biti dovoljno

6999 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul je posustao poslije sedam vezanih pobjeda i potrebno je čudo da šestu sezonu zaredom dođe do plasmana u Ligu šampiona.

Nakon remija sa Aston Vilom na "Enfildu" (1:1) "redsi" u posljednjem kolu zavise od Mančester junajteda i Njukasla (koji imaju meč manje) i dovoljno im je osvoje po bod da kako bi osigurali treće i četvrto mjesto.

"Đavoli" do kraja dočekuju Čelsi i gostuju Fulamu, Njukasl kod kuće igra sa Lesterom i ide na megdan Čelsiju, dok Liverpul morao da savlada Sautempton na strani i da se nada...

Djeluje da je Liverpul ostao bez elite još ranije, ali i danas jer je sve do posljednjih petnaestak minuta bio skroman protiv "lavova".

Vila je promašila penal u prvom poluvremenu (Oli Votkins je šutirao pored gola), onda je povela u 27. minutu preko Džejkoba Ramzija...

Čuvala je prednost sve do 89. kada je Roberto Firmino poravnao, a Liverpul je potom imao još desetak minuta da preokrene - jurio je na gol Emilijana Martinesa, ali nije stvorio nijednu šansu...

"Željeli smo da bude uzbudljivo još makar sedam dana, ali nismo u tome uspjeli", rekao je Jirgen Klop i dodao:

"Nisam toliko razmažen da potcijenim nastup u Ligi Evrope. Nije ni plasman u to takmičenje bio lak kada vidite kakve su ekipe oko nas".

Junajted je golom Kazemira savladao Bornmut, dok je Everton u 99. minutu osvojio bod koji bi mogao da bude presudan u borbi za opstanak.

"Karamele" su remizirale na gostovanju Vulverhemptonu (1:1) pogotkom Jerija Mine, pa imaju dva odnosno tri boda više od Lidsa i Lestera uz utakmicu više.

U malom londonskom derbiju između Fulama i Kristal Palasa nije bilo pobjednika (2:2).

Bonus video: