Notingem forest okončao šampionsku trku: Siti odbranio titulu

"Šumari" pobijedili Arsenal na Siti graundu i obezbijedili opstanak

13724 pregleda 88 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi od tri velika trofeja u sezoni Mančester siti je osvojio u danu kada nije ni kročio na teren - "građani" su odbranili titulu prvaka Engleske zahvaljujući pobjedi Notingem foresta nad Arsenalom (1:0).

"Šumari" su ovim trijumfom osigurali opstanak i učinili da navijači Sitija izađu na ulice i slave dominaciju na Ostrvu koja traje tri godine - šampionska trka je gotova, iako tim Pepa Gvardiole do kraja ima da odigra još dvije utakmice (Arsenal jednu).

"Tobdžijama", koje su 248 dana bile na prvom mjestu, presudio je gol Taiva Avonijija u 19. minutu nakon što je Martin Edegor pogriješio pas na centru, a Morgan Gibs-Vajt asistirao napadaču iz Nigerije...

Siti, koji sjutra igra sa Čelsijem u prvenstvu, 3. juna juri pehar u FA kupu - rival mu je Mančester junajted, a sedam dana kasnije u Istanbulu protiv Intera napada prvu titulu prvaka Evrope u istoriji.

"Građani" su 5. tim u istoriji engleske elite koji je do titule stigao tri godine zaredom - nakon Hadersfilda, Arsenala, Liverpula i Junajteda.

Bonus video: