Sosijedad pokvario šampionsku žurku u Barseloni i prekinuo niz od 24 poraza na „Kamp nouu”

Baski dočekali igrače Barselone aplauzima, a onda slavili 2:1 i napravili možda i ključni korak ka mjestu u Ligi šampiona

9236 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje Baskijaca nakon gola Mikela Merina, Foto: Reuters/Albert Gea
Slavlje Baskijaca nakon gola Mikela Merina, Foto: Reuters/Albert Gea

Prije nego što je utakmica počela, fudbaleri Real Sosijedada su napravili „tunel” i aplauzima čestitali Barseloni osvajanje La Lige.

Ali, Baski na terenu nisu imali milosti, već su pokvarili šampionsku žurku na „Kamp nouu”, slavili 2:1 i napravili možda i ključni korak ka mjestu u Ligi šampiona.

Zanimljivo, prije ovog meča su vezali 24 poraza na najvećem stadionu u Španiji! Posljednji put je Sosijedad slavio u Barseloni 18. maja 1991. godine (3:1), kada je dva gola dao Irac Džon Oldridž, a jedan Englez Dalijan Atkinson.

Tim iz San Sebastijana je poveo već u 5. minutu - Aleksander Serlot je oduzeo loptu naivnom Žilu Kundeu, a onda nesebično asistirao Mikelu Merinu, koji je pogodio mrežu Mark-Andrea ter Štegena.

Norvežanin je sve dileme riješio u 71. minutu, golom iz kontre na pas Martina Subimendija.

Barsa je u 90. minutu smanjila preko Roberta Levandovskog, koji je time praktično obezbijedio zvanjen najboljeg strijelca, ali nije mogla do remija.

Sosijedad na tri kola do kraja je siguran na 4. mjestu, sa pet bodova više od Viljareala. Ali, ako Sevilja osvoji Ligu Evrope, tim iz Baskije će izvisiti za Ligu šampiona...

Bonus video: