Armani radi za Napoli, novih 25 garnitura bez odobrenja Serije A

Napoli je ove sezone izbacio čak 36 različitih garnitura dresova, od kojih su "samo" devet prihvaćene od Serije A

4024 pregleda 1 komentar(a)
Neviđena raznovrsnost dresova u svjetskom fudbalu je izum De Laurentisa, Foto: S.S.C. Napoli
Neviđena raznovrsnost dresova u svjetskom fudbalu je izum De Laurentisa, Foto: S.S.C. Napoli

Napoli je dugo čeklkao na titulu u Seriji A, još od vremena Dijega Maradone. Dugo su trajale i proslave za očekivani Skudeto u ovoj sezoni.

Propuštali su Napoltanci prilike, prvu protiv Salerniatne na stadionu "Dijego Maradona", još u 32. od 38 kola najjače italijanske lige.

Sav taj period svi u gradu, na ulicama, trgovinama, pijacama, radnim mjestima bili su obučeni u znaku svog klupa, ali izuzetno šaroliko. I ne samo oni, ljudi iz svih krajeva svijeta želejli su da uživaju u cjelodnevnim feštama. Naravno, u dresovima Napolija.

Kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis je pokazao da, osim kako na sportskom planu dobro voditi klub, zna i odlično zaraditi na ljuibavi Napolitanaca prema fudbalu i bojama kluba.

Napoli je ove sezone izbacio čak 36 različitih garnitura dresova, od kojih su "samo" devet prihvaćene od Serije A. Ipak, svakom je cijena ista - 150 eura.

To, ipak ne smeta Napoliju da u svojim šopovima za navijače prodaju sve, a posljednja ideja De Laurentisa u iščekivanju sigurnog Skudeta je da angažuje Armani da mu napravi još 25 garnitura, sa likom svakog od igrača i golmanima na dessu, a tu je i sa trenerom Lućanom Sapletijem a nije zaboravio ni svoj doprinos i odštampan je i njegov lik.

Nako osvojenog Skudeta upućen ej azhtjev da svaki igarč Napoliaj izađe sa svojim likom na teren, Serija A je odbila.

Od prije su, naravno, u prodaji bili dresovi s likom ikone - Maradone.

Bonus video: