Sutjeska iskoristila poklon Budućnosti: Šampion će biti poznat u četvrtak, Iskra ispala

Budućnost izgubila od Jezera (3:1), Sutjeska nakon preokreta savladala Petrovac (2:1). Obje ekipe imaju isti broj bodova (67)

44852 pregleda 98 reakcija 50 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 21.05.2023. 21:31h

Šampion Crne Gore u fudbalu biće poznat u četvrtak kada je na programu posljednje kolo!

Budućnost je danas u 35. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige iznenađujuće poražena u Podgorici od Jezera (3:1), dok je Sutjeska u Nikšiću nakon preokreta savladala Petrovac (2:1).

Uoči posljednjeg kola Podgoričani i Nikšićani imaju isti broj bodova (67). U slučaju da ekipe budu izjednačene i nakon posljednjeg kola, titulu će osvojiti Budućnost koja je bolja u međusobnom skoru. U posljednjem kolu Budućnost gostuje Mornaru, koji se bori za izbjegavanje baraža. Barani na sedmoj poziciji imaju samo dva boda više od Jezera. Plavljani su domaćini Dečiću.

Sutjeska u četvrtak gostuje tivatskom Arsenalu.

Budućnost je dobro počela meč, bila na startu bolji rivali, ali je poslije pola sata igre Jezero polako preuzimalo kontrolu.

U prvom dijelu nije bilo golova, a onda su Plavljani u nastavku za deset minuta postigli dva pogotka - prvo je Bošnjak iskoristio lošu reakciju Ignjatovića i doveo Jezero u vođstvo, da bi na 2:0 povisio Kontić nakon asistencije Bošnjaka.

FK Jezero
foto: FSCG

Budućnost je smanjila u 61. minutu, a strijelac je bio Balša Sekulić, da bi konačan rezultat postavio Vojin Pavlović koji je u 90. minutu postigao lijep gol iz slobodnog udarca.

I Sutjeska je u Nikšiću gubila od Petrovca, a strijelac za goste bio je Balša Dubljević u 58. minutu. Dubljević je karijeru i počeo u klubu iz Nikšića.

Ekipa Nenada Brnovića je do izjednačenja stigla nakon loše reakcije odbrane Petrovca - lopta je došla do Sahlija, koji je asistirao Konradu, a Holanđanin nastavio seriju i postigao 25. gol u ligi.

I onda u drugom minutu sudijske nadoknade preokret - akcija Sutjeske, skok Boža Markovića, lopta je došla do Konrada, koji je kompletirao preokret.

Konrad proslavlja drugi gol
Konrad proslavlja drugi golfoto: FSCG

A poznato je da će u Drugoj ligi od naredne sezone igrati Iskra, koja je danas remizirala u Danilovgradu sa Mornarom (1:1).

Kolo prije kraja Iskra ima četiri boda manje od Rudara, koji je u zoni baraža i koji je danas u Pljevljima izgubio od tivatskog Arsenala 2:1.

Dečić je savladao Jedinstvo 2:0.

Rezultati

Sutjeska Meridianbet - Petrovac 2:1

Tajron Konrad 65, 90+2 - Balša Dubljević 58.

Rudar - Arsenal Tivat 1:2

Ivan Bojović 55 - Boban Đorđević 37, Boris Došljak 53.

Dečić - Jedinstvo Franca 2:0

Andrej Bajović 9, Marko Tući 34.

Budućnost - Jezero 1:3

Balša Sekulić 61 - Armin Bošnjak 47, Davor Kontić 55, Vojin Pavlović 90.

Iskra - Mornar 1:1

Andrija Kolundžić 80 - Marko Ćetković 41.

Bonus video: