Brajton izborio plasman u Evropu, Lids blizu Čempionšipa

Brajton je na šestom mjestu na tabeli, koje vodi u Ligu Evrope, sa 61 bodom i ima tri boda više i utakmicu manje od Aston Vile koja je na sedmom mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija

2197 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Brajtona, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Brajtona, Foto: Reuters

Fudbaleri Brajtona pobijedili su danas na svom terenu Sautempton sa 3:1, u utakmici pretposljednjeg, 37. kola, Premijer lige i prvi put u istoriji kluba izborili plasman u evropsko takmičenje.

Brajton je poveo golovima dvostrukog strijelca Evana Fergusona, koji je postigao golove u 29. i 40. minutu.

Sautempton je smanjio zaostatak u 58. minutu kada je strijelac bio Mohamed Eljunusi, a pet minuta kasnije poništen je gol njegovog saigrača Tea Volkota, pošto je utvrđen ofsajd poslije upotrebe VAR tehnologije.

Pobedu Brajtonu obezbedio je Paskal Gros u 69. minutu.

Brajton je na šestom mjestu na tabeli, koje vodi u Ligu Evrope, sa 61 bodom i ima tri boda više i utakmicu manje od Aston Vile koja je na sedmom mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Totenhem je osmi sa 57 bodova, a Brentford deveti sa 56.

Sautempton je već ispao iz lige, poslije 25. poraza posljednji je na tabeli sa 24 boda.

A Vest Hem je na svom terenu pobijedio Lids sa 3:1.

Lids je poveo golom Rodriga u 17. minutu, a izjednačio je Deklan Rajs u 31.

Domaći su poveli pogotkom Džeroda Bovena u 72. minutu, a pobjedu je obezbijedio Manuel Lansini u četvrtom minutu nadoknade vremena na asistenciju Lukasa Pakete.

Vest Hem ima 11 pobjeda i 14. je na tabeli sa 40 bodova.

Lids je blizu ispadanja iz lige, nalazi se na 18. mjestu sa 31 bodom, dva manje od Evertona, koji je prvi iznad crte.

Lidsu je za opstanak potrebna pobjeda protiv Totenhema u posljednjem kolu, ali i da se poklope rezultati ostalih utakmica.

Bonus video: