Džudović: Nismo bili dostojni titule, ali sve je u našim rukama

Budućnost u 35. kolu Meridianbet 1. CFL izgubila od Jezera (3:1) i propustila priliku da kolo prije kraja osvoji titulu

18707 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Detalj sa jučerašnje utakmice, Foto: FSCG
Detalj sa jučerašnje utakmice, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti propustili su priliku da kolo prije kraja osvoje titulu - "plavi" su juče u Podgorici poraženi od Jezera (3:1), pa imaju isti broj bodova kao i Sutjeska, koja je bila bolja od Petrovca (2:1).

Posljednje kolo je u četvrtak, a Budućnost gostuje Mornaru, dok Sutjeska, takođe u gostima, igra protiv Arsenala. U slučaju istog broja bodova, titulu će osvojiti Podgoričani, koji imaju bolji međusobni skor.

„Jezero je zasluženo pobijedilo, čestitam mu na tome. Mislim da je moja ekipa prvih 30 minuta igrala dobro, stvarala je šanse, ali nas nije htio gol. Odmah u drugom poluvremenu se 'uvukla' neka nesigurnost, a kako je utakmica odmicala više smo bili nesigurni i onda smo imali pehove sa povredama, pa smo posljednjih 12 - 13 minuta igrali sa igračem manje, gdje nismo mogli sve da iskontrolišemo“, rekao je trener Budućnosti Miodrag Džudović za klupski sajt nakon utakmice.

Jezero je povelo golom Bošnjaka, na 2:0 povisio je Kontić, a onda je smanjio Sekulić. Konačan rezultat postavio je Pavlović.

„Vjerovatno nismo zaslužili da pobijedimo, danas nismo bili dostojni titule i to nam se vratilo. Znamo gdje smo pogriješili, postoji još jedna utakmica i sve ćemo da uradimo da u Baru slavimo. Mnogi igrači su izgorjeli u želji i volji, ali sigurno su htjeli najbolje. Ne možeš sve da predvidiš u fudbalu. Prihvatam situaciju da sam kao trener odgovoran, preispitaćemo situaciju kako smo pripremili utakmicu, ali prvenstvo nije gotovo. Sve je u našim rukama i imamo tu utakmicu u Baru“, jasan je Džudović.

Pobjeda u posljednjem kolo garantuje titulu. Ali Mornar se bori za izbjegavanje baraža. Barani su sedmi i imaju dva boda više od Jezera, koji je u zoni doigravanja.

„Navijači su očekivali pobjedu protiv Jezera, svi su je htjeli, ali to fudbal čini nepredvidivom igrom. Mornar će biti nezgodno i neizvjesno gostovanje, nemamo puno vremena da pripremimo tu utakmicu, ali uradićemo sve da se što bolje spremimo“, poručio je Džudović.

Bonus video: